16 Haziran 2009 Salı

İrmik Helvası(ölü tatlısı)

Ben,helva çok severim.İster un helvası olsun ister irmik.Un helvasını tad olarak güzel yapsamda görünüş olarak pek güzel yaptığım söylenemez ama elbet onun da hakkından geleceğim.
Bir gün Yemekteyiz programında adamın biri irmik helvası yapan bayanın arkasından bu ne biçim tatlı;"ölü tatlısı" yapmış,yapacak başka tatlı mı yok dediğinde ne gülmüştüm o gün.Galiba Kıbrıslı gruptu ve adamın şivesi çok komikti ölü datlısı diyordu :)

"Ölüm" ne kadar soğuk ve acı ama bir o kadar da gerçek..

Bu çok sevdiğim tatlıya yapıştırılan soğuk etiketi silmek adına gülen yüzlü şablonla süsledim :)
Düşünsenize cenaze evine gidiyorsunuz ve karşınızda şebek gibi sırıtan bir helva.. tövbe tövbe :)




Malzemeler:
   •1 su bardağından biraz fazla irmik
   •yarım paketten biraz az margarin
   •1 fincan dolusu dolmalık fıstık
Şerbet için:
   •3 su bardağı su
   •2 su bardağı şeker
üzeri için tarçın

Yapılışı:
   •Şerbet için gerekli olan soğuk suya şekeri ilave edip karıştıralım,şekerin erimesini sağlayalım ve bir kenara koyalım.
   •Daha sonra bir tavada margarini eritelim ve fıstıklarımızı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuralım.
   •İrmiği de ekleyip sürekli karıştırarak(yoksa yanar)kavuralım.İrmiğin beyazlığı gidince soğuk şerbeti dökelim ve şerbet suyunu çekince ocaktan alalım.
   •Helvayı bi 10 dk kadar dinlendirdikten sonra üzerine tarçın ekip servis yapalım.

Ölçü 4 kişiliktir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ÖLÜLER YEMİYOR Kİ ARKADA KALANLARA İKRAM EDİLİYOR.NİYE ÖLÜ TATLISI OLSUN.ÇOK DA SEVERİM AFİYETLE YEYİN İNŞALLAH.ÖLMÜŞLERİNİZİN RUHUNA GİTSİN.