18 Mart 2010 Perşembe

Patatesli Poğaça

Annem geçen hafta katarakt ameliyatı oldu.Ben de geçmiş olsuna gelenler olur diyerek ıslak kek ve bu güzel poğaçaları yapmıştım.Pastane poğaçası gibi olmuş dedi tadanlar.Ertesi güne kalınca daha yumuşak daha bi güzel oluyor.Denenmeye değer :)



Malzemeler;
  • 1 yumurta
  • yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un

üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
iç harcı için;
  • 2-3 adet orta boy patates
  • azıcık çökelek,lor ya da peynir
  • maydanoz
  • pulbiber,karabiber,tuz
Yapılışı:
  • Öncelikle patatesleri haşlayalım  ve çatalla ezelim.
  • İçine baharatları,tuzu,ince kıyılmış maydanozu ve çökeleği koyalım.Patates daha çok,peynir az olacak.
  • Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım.Margarin oda sıcaklığında olsun ve yoğurarak eritelim.
  • Aldığı kadar un ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
  • Cevizden büyük parçalar koparalım,avcumuzda elimizle açtığımız hamurların ortasına iç harcımızı koyup yuvarlayarak kapatalım.Yuvarladığımız kısım tepsinin altında kalsın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla enine boyuna çizik atalım.
  • Daha sonra fırında pişirelim.

2 yorum:

cansudere dedi ki...

harıka görünüyor canım.

Fulya Bozkurt dedi ki...

Cansudere;teşekkür ederim :)