3 Nisan 2011 Pazar

Bir Vesile...

Şu an nette dini bilgiler içeren öğüt tarzı şeyler okuyarak vakit geçiriyorum.Aslında böle şeyler bahsederken çekinirim yanlış bir laf etmekten  ya da dini bilgilerde çok yeterli olmadığımdan dolayı.Neyse içimden geldi paylaşmadan edemiycem :)

Bizim bir din öğretmenimiz vardı.Ben ortaokul ve liseyi aynı okulda okuduğum için 6 yıl boyunca din derslerimize hep bu öğretmen girdi.Bu hoca sözlü notlarından birini şuna verirdi.

Tüm sene boyunca 32 ve 54 farz,namaz duaları ve surelerini ezberletiyordu.Farzları maddelere ayırmıştı.Atıyorum bir hafta ilk 5 madde diğer hafta sonraki 5 madde gibi.Dua ve sureler de her hafta birer tane olmak üzere okunur ve okursak bir artı okuyamazsak ise eksi alırdık.Tüm sene eksileri artıya çevirme hakkımızda vardı.Bir hafta ders işler bir hafta bu ezberleri yapardık.

Liste sırasına göre herkes öğretmen masasına gider ellerimizi bağlayarak ezberlediğimiz dua yada sureyi hocanın duyabileceği kadar ses çıkararak okurduk.Yani ezberleyemeyen rencide olmazdı,edilmezdi.

Neyse bu artılar yıl sonunda her artı 5 puandı sanırım hatırlayamıyorum sene sonunda hocamız öyle bir ayarlamıştı ki tüm artılar toplandığında 100 oluyordu.(sadece Ayet-el Kürsi 10 puandı)

Ben orta 1 den lise sona kadar Ayet-el Kürsi dışında herşeyi ezberledim.Zaten Ayet-el Kürsi en sondaydı yani karne gününe yakın en son okuduğumuz duaydı.Ayet-el Kürsiyi uzun olduğu için ve sene sonuna kadar zaten hep artı alıp sözlü notumu 90 yaptığım,yazılılardan da  5 aldığım ve din dersimin de karneye 5 geleceğini bildiğim için sözlü notumun 100 olmasına gerek görmez üşengeçliğimden,fazla puan hırsı da olmadığından  dolayı ezberlemezdim :)


geldik lise sona artık mezun olucaz ve eğitim döneminin artık sonuna geldik karneler yazılıcak notlar teslim edilicek falan fıstık.

O ezberlemediğim Ayet-el Kürsiyi  artık ezberlemenin vakti zamanı geldiğini ve artık sözlü notumun 100 den 5 olmasını istedim çocuk aklı hırsa geldim son sene :)

Bu duayı daha doğrusu ayeti ezberlemem işte bu vesile iledir.

ve ben o gün bugündür yani yaklaşık 10 senedir bu ayeti içimden sürekli okurum.Sen de günde 100 kere ben diyeyim sayısını bile bilmiyorum sürekli okuyorum işte :)

Bazen o hocama Allahım ondan razı ol bu ayeti bu hocanın vesilesi ile ezberledim sevabı ona olsun der minnetle anarım hep o hocamı.

Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek.İnsan;aile,çevre ve öğretmenlerinin verdikleri ile şekilleniyor çünkü :)

Ha bunun yanı sıra kişinin kendi kalbi ve beyni olmazsa tüm bunlar boş kalır o da ayrı bir mesele :)

5 yorum:

mine dedi ki...

o zamanlar ezberlediklerim hala aklımda günün her aklımda ...
bir de canım babam ezberletirdi...

Gelin Ayşe dedi ki...

Ayetel kursu cok guzel bir dua. Onu okuyunca benimde icimi bir huzur kaplar, ozellikle yatarkene .. Sanki bana hic birsey olmazmis bundan sonra gibi hissederim. :)

KelebekGibi dedi ki...

Benimde yatarkenleri en cok okudugum duadir Fulyacim, ne kadar güzel insanin agzinin alismasi ve düzenli yapilan bu tip seyler. Insana manevi huzur, güven veriyor.
Bende Kur'an-i Kerim hocami hatirlarim arada.
Sevgiler

Fulyanna dedi ki...

Mine;kimi insan ailede öğreniyor kimisi Kuran kursunda kimisi okullarda :)

ehh ben de aile ve okulda az boz bişiler öğrenmeye çalıştım ama en çok şu yaşlarda bunun çabasını veriyorum :)

Küçükken yeterli eğitim ya da bilgi verilemezse çok bilgi sahibi olunamıyor malesef.

Babacığının öğretmesi ne kadar güzelmiş :)


Ayşecik bende Ayet-el Kürsinin beni tüm kötülüklerden koruduğunu düşünüyorum.Allah'ın bir eli benim omzumda;bu saf kulunu çok keskin virajlardan döndürüyor her seferinde beni koruyor diyorum :)

Şükürler olsun :)

Ceyda ablam ben Ayet-el Kürsi ile bütünleşmişim artık.Gece yatarkeni gündüz gezerkeni yok;içimde sürekli bunu okuyorum yürürken tv izlerken bişi yaparken her an her an yaa :)

Bunu öğrenmeden önce de Fatiha hep içimdeydi.

Adsız dedi ki...

Allah razı olsun tüm öğretmenlerimizden.zevkle okudum bu güzel anınızı.Ayet-el Kürsi tüm duaları içinde barındıran sürekli okumamız gereken bir ayettir.Allah kabul etsin.Allah hepimizi tüm kötülüklerden koruusn.Ben babaannem sayesinde öğrenmiştim çocukken.Babaannem okurken sürekli dinlerdim ve nasıl olduysa uzun bir duadır ama dinleye dinleye ezberlemiştim.şimdi aklıma geldi.Din dersi öğretmenimiz bizi sözlüye kaldırırdı sureleri okumamız için.Ben de dün gibi hatırlıyorum Maide suresini oku kızım demişti.ben de ödevimi yapmamıştım.eksi puan almıştım.o gün çok utanmış ve sureyi o gün ezberlemiştim:)