30 Eylül 2011 Cuma

Buraya Kadarmış

Bugün bi işimi daha kaybetmiş bulunmaktayım.Sorun acaba bende mi geçimsiz olan ben miyim düşünüyorum da yok abi yok insanlar çok tuhaf ve ben insanları hakkaten tanıyamıyorum.

Çalışmaya tövbe ettim bu işler bana göre diil.İşyerindeki insan ilişkileri konusunda malesef başarısızım.Daha önceden tanıdığımı söylediğim erkek olan bir iş arkadaşım iyilikten maraz doğar misali tepeme çıktı.Yüz verdin deliye geldi sıçtı halıya.Kendine ait olan bir görevi,ben bana düşenleri fazlasıyla yaptığım halde yaptırmaya çalıştı bende kendisinin yapmasını söylediğim için 35 yaşında bir erkek karı gibi küstü.Benle konuşmak zorunda diil ama laf sokması,çekmeceleri açıp kaparken şiddetle kapatıp beynime balyoz indiriyor gibi davranması,ben yanından geçerken garip şekillere girip vebalıymışım gibi tuhaf hareketler yapması,kırovari şarkılar(sen şerefsiz...,hey hey taksi bütün işlerim gitti aksi,sen de benim hatalarımdan birisin sen en büyük duyguların katilisin senin için harcadığım zamana yazık(çekmece içi stokların yerlerini öğrettiği için zamanına yazık olduğunu düşünüp bu şarkıyı gönderiyor gerizekalı) )söyleyip göndermeler yapması ve benim gibi sinirli bir insanın tüm bu durumlar karşısında 1 hafta boyunca susabilmesi büyük başarıydı.Evet sadece bu kadar dayanabildim.İşte bu sebeple artık evdeyim ve başarısızlıklarımdan dolayı artık çalışmayı düşünmüyorum.Başıma ne gelirse gelsin her şerde bir hayır olduğuna ve edenin bulacağına inanıyorum.

Ben erdemli bir insanım oturur hatayı kendimde ararım hep.Ben kendimi,artılarımı ve eksilerimi çok iyi bilen biriyim.Bilmem belki de hata bendedir ama karşımda ilkokul mezunu İzmir'in Kale,Eşrefpaşa gibi çocuk yetiştirilmesinin dahi mümkün olmadığı tehlikeli bir semtinde yetişmiş,boşandığı eşi için kafasına şarjörü boşaltıcaktım diye cümleler kuran,kollarında hançere sarılmış yılanlı mılanlı dövmeleri bulunan bir insan vardı.Gençliğinde bitakım maddeler ile de tanışmış psikolojik sorunları olan bir arkadaştı onun yüzünden işimi kaybettim ama bu durumda bile içimde ona en ufak bir öfke yada onun bana duyup işimden olmama sebep olan kinin zerresi yok.Böyle olması gerekmiş oldu yani hayat devam ediyor.

Tek hatam kendine ait olan görevi kendisinin yapmasını söylemem oldu ve sonuç bu;işten çıkan ben kalan o.O ayak takımı(depoya inip çıkıp eksilen stokları getiriyordu) ve bulduğu bulacağı en kaliteli işi burası olan biri.Daha önceden kargoda kurye olan birisi.Bu sektörde sadece 6 aydır var.Taktik uygulayıp,başarılı olan kazanan o oldu kaybedense ben.Benim için önemli diil çünkü ben Fulyanna'yım vardır bunda da bir hayır hayat devam ediyor der ve  her zaman olduğu gibi gamzelerimi çıkarabilirim :) ha tabi tüm bu yaşanan çirkinliklerden alacağım dersi almış kulağıma küpe etmişimdir.

Hayat bana güzel :)

Öyle yani bitti işte..

13 yorum:

KelebekGibi dedi ki...

Dedigin gibi herseyde hayir vardir mutlaka ;) Sana uymayan ve iyiliginin suistimal edildigi yerde zaten calisman iskence olurdu en iyisi olmus.
Is hayatinda olumsuz neler yasayan var, nasip baska yerde demekki.

Unknown dedi ki...

Hakkinizda hayirlisi olsun. Bunun da vardir bir hikmeti oyle dusunmek lazim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım iş'le ilgili ilk postunda sana yorum yazmıştım bilmem hatırlarmısın?İşte demek istediğim buydu , tanıdıkla iş yapılmaz, zamanında iyi olanlar mesai arkadaşın olunca değişir.Aslında böyle bir sonuç kaçınılmaz oluyor , fazla morelini de bozmak istememiştim ama biliyordum inan ..Neyse üzülme , sende sorun yok...sevgiler

Adsız dedi ki...

Bence ihtiyacin yoksa gercekten gitme artik o ise, sonucta psikolojin sagligin daha önemli. Zor insanlarla ugrasmakda insani yipratiyor. Allah yardimcin olsun, insallah cok cok daha güzel bir is bulursun : )

Dilekce.. dedi ki...

Hayırlısı olsun inşallah, çalışmak da çalışmamak da zor şeyler.. En önemlisi sağlık ve huzur..

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun bundan sonra ozaman... zaten gercekten calismak isteyeni calistirmazlar...

:( dedi ki...

'oturur hatayı kendimde ararım hep' böyle yazmışsınya yazında keşke zamanındada böyle olsaydın nedenini bile söylemediğin bir şekilde küsmüştün keşke söyleseydin şöyle şöyle yaptın neden diye halen merak etmekteyim ama neyse aradan 3 yıl geçti sanırım... bir an aklıma geldin napıyor aceba dedim baktım işinden ayrılmışsın üzüldüm :( bende çıktım işten üzülme ev hayatı daha güzel kendine iyi bak uğrarım arada sevgiler ayşegül :)

Toyin O. dedi ki...

Nice looking blog, thanks for sharing.

coco-jelly dedi ki...

hakkınızda hayırlısı olsun canım...herşeyde bir hayır vardır derim hep:)bizede gel:)
http://coco-jelly.blogspot.com/

ŞAİRANE dedi ki...

Canım merhabalar...
Şu an saat 21:29 ve aklımdan geçtin bir anda ve ne kadar zaman oldu kızcağızdan bir haber yok,selam sabahı da kestik birbirimize derken, bloğuna gireyim dedim, dedim ama yazını okuyunca senin adına hem üzüldüm hem de vardır bunda da bir hayır dedim. Canım iş yerinde en önemli kural çalışanın hiçbir işe yaramadığı, çalışmayanın ise el üstünde tutulduğudur. 15 senelik iş hayatımda o kadar çok şeyle karşılaştım ki artık karşılaşacağım her olayı çok rahatlıkla anlıyorum. Ben de senin gibi sessiz ama haksızlığa gelemeyen biri olarak tek diyebileceğim şey,,,sorunun sen de değil karşındakilerde olduğunu bilmen gerektiğidir. Sen kendinden ve yaptığın işin doğruluğundan eminsen inan ki, senin vicdanen verecek gram dahi hesabın olmaz. Ve başını yastığa koyduğunda sabahlara kadar içini kemiren düşüncelere boğuşup durmazsın... Bir iş kapanırsa çok daha iyisi karşına çıkacağı içindir. Çünkü hayatımızda bazen şer gibi görünen olaylar tam tersi hayra da vesile olabilmektedir. O yüzden sakın çalışmayacağım,iş bana göre değil deme sakın... Hem sevinmelisin ki bu sayede insanları tanımada daha çok adım atmış oluyorsun ve karşındaki insanlara duyacağın güven duygusu da ona göre gelişiyor... Sana akıl verecek konumda ve sende alacak yaşta değilsin elbette ama seni seven, görüşemesek bile gönlümde yeri olan arkadaşlarımdan biri olar bir abla tavsiyesi olarak kabul et yazdıklarımı.... Müsait olduğunda görüşmek isterim istersen sen de... Şimdilik sevgiler yolluyorum sana, öpüyorum. Kendine iyi bak. Güzel haberlerini almak umuduyla....

MadamB Fashion dedi ki...

Hayatta herkes profesyonel değil malesef ki.
madambfashion.blogspot.com

Fulyanna dedi ki...

Ceyda Ablam;evet bir işkenceydi.Patron ilk başta benden yanaydı hatta onun kulağını çekmiş olduğundan eminim bu arkadaş tecrübeli taktik uyguladı ve ben dayanamadım.Başkası olsa hakkından gelirdi buna eminim.

Selencim evet aynen öyle olduğuna inanıyorum :)

Nalancım tandııkla iş yapılır yapılmaz diğil bence.Geçinilmicek olsa kızlarla geçinemezdim ama bir erkeğin benle ne alıp veremediği olduğunu hala algılayamıyorum.

Viva keisnlikle öyle ben zaten şu an keyfe keder çalışıyorum sırf bu duygusal dayanıksız yapımı yeneyim die ama beceremedim :) bu korku üzerimden uuzn süre gitmiceğe benzio.Ben zaten 26 yaşında iş yaşamına atılmış biriyim zaten geç kalmışım bu aksiliklerde de işimi zorlaştırıyor.

Dilekce evet çalışmamak da zor yarın birgün gerçekten maddiyat için çalışmam gerekirse işte o zaman çok kötü bir durum.Allah kimseyi işsiz bırakmasın şu an keyfe keder çalışıyordum umrumda olmadı ama Allah aratmasın yani öle günleri.

Nesliname;saolasın bu arada ben o arkdaşın hahkını yemiyeyim kendisi çok çalışkan biriydi bana iş yıkması tembelliğinden diil gerzekliğindendi.Zaten bu sebpele benim nankör olduğumu düşünüp kin belledi.Onu da anlayışla karşılıyorum aslında :)


Ayşegülcüm benim hayatımda sebepsiz ve nedensiz hiçbişi yoktur ve genelde bir sıkıntım varsa karşı tarafa izah ederim etmişimdir de ama sebebini şu an inan ben de hatırlamıyorum.Sebep ne olursa olsun aslolan gerçek dostluk.Yıllar sonra burada olman beni gerçekten sevindirdi.Teşekkür ediyorum görüşürüz :)

Coco-jelly;tşk ederiz biz de geliriz :)

Mehpare ablam evet sen unut bu kızı yıl oldu yıl :)
teline msj attığım oldu fakat hattın kulalnım dışıydı en son yanılmıyorsam.blogtan da eski tat yok be Mehpeare ablam yazıyorum(hatta çoğu zaman yazmıyorum) geçiyorum çoğu zaman.

Akıl vermemek mi ver kıs ver her zaman :)

En kısa zamanda görüşelim bu arada ben msn bile açtığım yok ama bir şekilde görüşürüz :)

telini bırak en iyisi sağlama alalım :)çok özledim kız bizim Hikmet delisi napıyo evlendi mi :)

MadamB Fashion;yok yok insanlar işinin ehli de ben ortamlara sahteliklere,kahpeliklere henüz ayak uyduramıyorum :)

Genel Bilgilendirici Not:D :merak edenleirniz varsa sölim eden buldu mu bilmiyorum bi anlam yüklememek lazım ama bana kötülük edenlerin başına gelenler hep kulağıma geri geliyor.

Beni ekmeğimden eden bu arkadaşın bir tarafında çıban çıkmış ve dün ameliyat olmuş.15 gün raporluymuş işe gidemicek.O duyguyu geçici de olsa yaşıycak.

Sizce bu arkadaşa geçmiş olsun dilemeli miyim :D

mine dedi ki...

aman ya bu işyerleri ve işyeri politikaları, entirikaları çok can sıkıcı ... artık evde oturduğum için, kendi kendime birşeyler yapmaya çalıştığım için çok mutluyum... en baştan kendini ağırdan almalı, gibi bir çok yorum yaparım ama gerek yok, sen de bir süre kafanı dinleyip sonra istediğini yap derim...