21 Aralık 2012 Cuma

Çizmeli Kedi ve Cesur Merida

Dün soğuktan donuyor ve yapacak hiçbir şey bulamayıp boş boş oturuyorken, geçerken yanıma uğrayan bir arkadaş, "ortam çok müsait ne güzel film izlerdim ben senin yerinde olsam" diyince dur dedim sahi ben nie koca gün vaktimi öldürüyorum :)



Arkadaşın önerisi ile Çizmeli Kedi'yi açtık.
Oturupta çizgi film izlemeyi düşünmezdim hiç ama şimdi animasyona sardım ve arka arkaya hepsini izleme isteği oluştu :)

Çizmeli Kedi'de danslar çok güzel, espriler süper. Film başlıbaşına komik zaten. Kedinin bir sepetin içinde rüzgarda sürüklenmesi ve bir kapıya kadar gelmesi bu şekilde.. Kedi ve civciv çok tatlıydı onları sevesim geldi o an :)

Çizmeli kedi, Kitty ve Humpty Dumpty'in (yumurta) sihirli fasulyeleri ele geçirip altın yumurtlayan kazı elde etme çabaları inanılmaz güzeldi :) detaylarda çok gülünecek şeyler var mesela yumurta kafa ve çizmeli kedi hayallerini bir kağıda çiziyorlar oradaki çizimler bile insanı güldürüyor :)

Gerçekten bayıldığımı ve çok eğlendiğimi söyleyebilirim.


    
    


   

Arkadaş gidince yine onun önerisi ile Cesur kız Merida'yı izledim.
Çizmeli kedinin üzerine pek doyurucu gelmedi ama yine de güzeldi.

Kral ve Kraliçenin kızları cesur Merida okçuluğu çok sever. Bir prenses gibi diil yaramaz erkek çocukları gibi davranmaktadır. Ailesi Merida'yı evlendirmek ister ve buna karşı çıkan Merida annesinin bu konudaki düşüncelerini değiştirmek ister ve bir cadıdan yardım ister. Büyücünün hazırladığı iksiri içen annesi yanlışlıkla ayıya dönüşür fakat Merida'nın babası vakti zamanında ayağını bir ayıya kaptırdığı için ayıyı öldürmeye çalışmaktadır. Merida'nın yanlışlıkla ayıya dönüştürdüğü annesini geri döndürmeye çalışması ve babasını onun bir ayı diil annesi olduğuna inandırma çabaları bu kısımları çok güzeldi.

Özellikle annesinin ayıya dönüştükten sonra Merida ile brilikte gölde balık tutmaya çalışması kısmı çok keyifliydi birde Merida'nın yaramaz 3 küçük kardeşinin de yanlışlıkla küçük yavru ayıya dönüşmeleri çok komikti, çok tatlılardı :)



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bende dün akşam Merida yı izledim ve animasyon filmlere bayıldığıma karar verdim:)