28 Aralık 2012 Cuma

İpad Fatma

                    
Bu ara bir bilgisayar ihtiyacım yoktu aslında; evde hem masaüstü hem dizüstü var. Üstelik işyerinde akşama kadar netin karşısındayım.

Bu aralar telefon ihtiyacım vardı daha çok ama hiç aklımda yokken önceliği tablete vermeme annem sebep oldu.

Evde olduğum süreçte bir komşu teyzeye ziyarete gitmiştik annemle. Komşumuz, kızı çalıştığı için torununa bakıyor. Deniz çocukluk arkadaşımın oğlu oluyor yani. O gün Deniz'i epey sevdim ve onunla oynadım. Yeni nesil çocukların çoğunun elinde artık bir tablet pc var.

Angry Bird hep duyardım, figürünü çok severdim hatta Angry Bird'lü eşofman bile almıştım ama o ve daha pek çok oyunu Deniz'in tabletinde görme ve oynama fırsatım oldu ve çok sevdim :) 3 yaşındaki bir çocuğun benden çok şey biliyor olması tuhafıma gitti :D Androidle millet çoktan tanıştı ben kusur kalmıştım artık tanışmam gerekiyordu uygulamaları ile. Hem İnstagram'a hasrettim.



Biz Deniz'le kendimizi kaptırmış oyun oynarken, level atlamaya çalışıyorken annem "bana da bundan alsana oyun oynarım" dedi (onun bir bilgisayar olduğunu bilmiyordu) :)

Biz küçükken, annem, ablamla ben oyun oynarken atarinin bir kolunu kapıp Mario oynardı. Az kavga etmedik annemle o kolu kim kapıcak, hangimize oyun sırası gelicek die :D

Annem bu aralar gazetelerin bulmaca ekindeki sudoku'na sarmış durumda, bir de alo demek dışında hiç bir fonksiyonu olmıyan telefonunda kendi uğraşlarınca tetrise benzer bir oyun bulmuş sürekli onu oynuyor, seviniyor :)

Ablamla düşündük taşındık anneme yeni yıl hediyesi olarak oyun oynayabileceği bir şey almaya karar verdik.

Hatta ona bunun sinyalini verdik ama bilgisayar alacağımızı söylemedik. O bize sürekli masraf etmeyin bana tetris alsanız yeter diyordu ama biz tableti daha işlevsel bulduk.

Ben biraz araştırma yaptım; kesinlikle beyaz olmalı, 7 inch'i çok küçük bulduğum için biraz büyük olmalı hatta 10.1 olmalı ve fiyatı da 300-400 tl arasında olsun istiyordum.

Tabletlerde istediğiniz tüm özellikleri bir arada bulmak biraz zor. Ya görünümden feragat ediceksiniz(beyaz olmıcak) ya özelliklerinden yada ben herşeyi tam olsun istiyorum diyorsanız paraya kıyıp İpad alıcaksınız.

Üstelik her teknoloji mağazasında çok az seçenek var. Nette ne kadar araştırırsanız araştırın eğer netten almıcaksanız çok araştırmanızın bir önemi yok. Gittiğiniz mağazada olanlarla yetinmek durumundasınız.

Ben önce Teknosa'ya baktım orada 10.1 ler çok pahalıydı çünkü direk Samsung Note'lar filan vardı yada İpad. Diğerleri uygun fiyatlıydı 200 tl gibi fakat 7 inch istemiyordum.

Satürn'de tanıdık olduğu için oraya uğradık; Polypad'in yeni çıkan 8 inch tableti beni tatmin etti boyut olarak, üstelik çantama da çok rahat sığıyor,  beyaz oluşu ve fiyatının da tam istediğim gibi oluşu, birde zaten fazla seçenek olmayışından dolayı bunu(Polypad 8208 HD-White) aldık. Görünüş ve incelik olarak İpad mini ile birebir gibi diyebilirim.







Not: Başlık, bu aralar ablamın anneme taktığı lakaptır :D

Android uygulamaları bir harikaymış, hepsini keşfetmem, oyunlar indirip anneme de bilgisayar kullanmayı öğretmem lazım :) Önereceğiniz uygulama ya da oyunlar var mı?

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba.
Öncelikle güle güle kullanmanızı dilerim :)
iPad ya da Galaxy tab almamakla en iyisini yapmışsınız, sonuç olarak ikisi de aynı işi yapıyor.. Tabi aralarında farklar var ama annenize aldığınız için yeterli gelecektir düşüncesindeyim...

uygulama ve oyun olarak tek tek söylemek yerine, blog sayfamda hazırlamış olduğum uygulama ve oyun sayfalarında göz gezdirebilirsiniz :)

http://galaksirehberim.blogspot.com/search/label/Android

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

ayyyy annen için çok güzel olmuş canım ne kadar sevinmiştiiirrr :)) güle güle kullanıın

gecekiyafeti.com dedi ki...

Merhaba bloğuna bayıldım. Yeni yılda çok şık bir çanta hediye ediyorum. Çekilişe beklerim.

http://www.gecekiyafeti.com/2012/12/yeni-yilin-ilk-hediyesi-bizden.html

Sevgiler...

BOŞNAK KIZI dedi ki...

ne güzel bir hediye bu canımm annen eminim çok sevinmiştir tam istediği olmuş :) güzel günlerde kullanın :)

Dengesiz Terazi dedi ki...

cnm annen iyi günlerde kullansın.benimde oğluşun doğum günü 3ocak bende ona tablet aldım ben casperı tercih ettim benimkide beyaz.5,5 yaşındaki oğluşa çok bile:)))

mutlu yıllar diliyorum...biolog