5 Şubat 2014 Çarşamba

İzleyici Gadgetiniz Kaybolduysa..


Bilgisayarıma kavuşur kavuşmaz bloğumu açıp sağına soluna bakmayı öyle özlemişim ki ilk iş olarak bunu yaptım tabi :) Ama o da nesi sen benle ilgilenmezsen ben işte böyle üzülür bozulurum der gibi karşıladı beni. Yani yapacağım başka işler varken baya uzun bir süre onu düzeltmekle uğraştım. Uğraşırken de riskli birşey denemeyi göze aldığım için işin açığı izleyicilerim sıfırlanacak ya da bloğum kaybolacak die de ödüm koptu. Tahmin edersiniz döktüğüm soğuk terleri ve sinir harbini :)

İlk önce şablon yerleşim ayarlarından izleyici widget'ini kaldırdım(yani o an google veritabanının kalitesini bildiğim tüm verilerin bu kadar kolay kaybolmayacağını ve depolandığını biyerlerden bişekilde geri gelebileceğini bildiğim halde soğuk terler döktüm)

Gadget ekle sil ekle sil şeklinde bi kaç denemeye rağmen hala;

Maalesef...
Bu gadget hatalı olarak yapılandırıldı. Web yöneticileri için ipucu: Lütfen "Friend Connect Ayarları-Ana Sayfa URL'si" nin bu sitenin URL'siyle eşleştiğinden emin olun hatasını vermeye devam ediyordu.

Google'da hatayı araştırdım ve google forumda bu sıkıntının riskli de olsa

Blog kumanda paneli-ayarlar-temel-yayıncılık-blog adresi kısmından blog adresine bir harf ekleyerek değiştirmeyi önerenler vardı. Ben yine de foruma yorum yazdım ve gelen cevapta ya sıkıntının kendiliğinden giderilmesini bekleyin-bu aylar sürebilir- ya da bunu yapın die forumda yapılan işlemi denememizi söylüyordu. 

Ben de blog adresimi fulyabozkurtt(sonuna bir t harfi daha ekledim yani) olarak değiştirdim. Sonra hemen tekrar eski haline döndürdüm ve izleyici widget'im tekrar görünür hale geldi ;)

Kaybolan izleyici gadgetini geri getirmek işte bu kadar basitmiş ve sıkıntının sebebi bloglarımızın sonuna eklenen tr uzantısıymış.

6 yorum:

nurselinatolyesi dedi ki...

Hoş geldiiin.Özlendin Fulya.

Fulyanna dedi ki...

Hoşbulduk inan burayi ve sizleri çok özledim artik ihmal yok :)

Unknown dedi ki...

Nasıl iç açıcı nasıl güzel bi blog...Gez gez bitiremem ben burayı elinize emeğinize yüreğinize sağlık :)
İnstagram faydaları işte burdan bulamadığını fotolarla keşfet sonra geç pc başına saatlerce oku...
Umarım bundan sonra istikrarlı devam edeceğim bloğumda izleyiciler kısmınıda düzelttim sayenizde ama şuan sizi eklerken hata verdi :( umarım anlıktır...

Unknown dedi ki...

Bende tarif ettiğin gibi düzelttim teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

naber canım nasılsın yeni saç rengine bayıldım süper yakışmış yeniyim :)) blogspotta blog açtım bana da beklerim http://www.tesetturiceblog.com

Fulyanna dedi ki...

Çilekli süt iyiyim saolasın sen de iyisindir umarım. Güzel görüşlerin için tşk ederim :)