29 Ocak 2018 Pazartesi

Key Museum-Araba Müzesi

Haydi kemerlerinizi bağlayın. Şimdi sizi dün gezdiğim o masalsı, büyülü dünyada gezdireceğim.
Türkiye'nin en büyük araba müzesi, İzmirli işadamı Özgörkey ailesinin sahip olduğu araba koleksiyonunu 2015 yılında müzeye dönüştürme kararı almasıyla açılmış. 7.000 m2 alan üzerine kurulu, dışarıdan bir fabrikayı andıran içine girdiğinizde zamana yolculuk yaptıran, kimi zaman kendinizi bir filmin baş kahramanı, kimi zaman da bir kitabın ana karakteri gibi hissettiren muhteşem bir müze olmuş. Özgörkey ailesine bu güzel koleksiyonu bizlere de sundukları için çok teşekkür ederiz. 
Gidenlerden duyduğum kadarıyla Münih'teki BMW müzesinden bile çok daha iyiymiş.. 
Bu güzel müzeyi görmenizi şiddetle tavsiye ederim. Ziyaretçiler arasında yaşlı teyzelerden tutun da küçük çocuklara kadar hepsini görmeniz mümkün. Çocuklar için yarıyıl tatilini değerlendirmek için de muhteşem bir fırsat.
Müze İzmir'in Torbalı ilçesinde, İzmir merkeze 45 dk, İzmir havalimanına ise 30 dakika mesafede çok kolay bir mevkide.
Müzede çocuklar için oyuncak arabaların sergilendiği bir bölüm, motosikletlerin olduğu bir bölüm, ayrıca otomobil temalı eşarpların sergilendiği çok kaliteli bir koleksiyon da mevcut.




1966 yılında "Batman" filminde kullanılan ilk 'batmobil'in replikası, yine aynı filmde kullanılan ilk motosiklet olan 'batcycle' in orijinali olan motosiklet müzenin en çok ilgi göreni.













































Müze sadece pazartesi ve salı günleri kapalı.
Giriş 20 tl, öğrenci giriş 10 tl.
Burada gördüklerinizden çok daha fazlası için, bu büyülü atmosferi yerinde görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

1 yorum:

tosbagalar dedi ki...

Off ya hepsi süper:))