28 Eylül 2010 Salı

Bir Kitap-Pasaklı Tanrıça


Ye Dua Et Sev sıkıcılığından sonra -kitap okuma hevesimi kaybetmeme ramak kalmışken -okuma hevesimi geri kazanabileceğim bişi okumam lazımdı.

Kitabı elimde gören annem,"ne kadar kendinle uyumlu bir kitap almışsın öle" dedi :D(pasak kısmından bahsedio)Anne dedim tamam,kitabın ismi bana uyabilir fakat içerikteki pasak benden bahsetmio.

Ben çünkü çok güzel yemek yaparım,dantel örerim,ev işi yaparım ama bu kız bi halt bilmio :D

Kitap;kariyer yapmış bir avukatın bir hata(!) sonucu tüm kariyerini kaybetmesi ile başlıyor ardından bir evde kendini temzlikçi olarak buluyor.İnsana kariyer mi yoksa mutluluk mu dedirten bir seçim çıkıyor karşısına.

İşte işin bu kısmında kendimi fazlasıyla buldum.Tamam kitaptaki kız kadar kariyerim yoktu fakat çok başarılı bir öğrencilik hayatına sahiptim ta ki evkızı olmayı düşünene kadar.Tüm çevrem çok yadırgamıştı;öğretmenlerim,şu an hepsi öğretmen,hemşire,mühendis olan tüm sınıf arkadaşlarım iyiliğim için hep okumamı bana bunu yakıştırmadıklarını söylemişlerdi.Bense bana uyanı,huzurlu ve mutlu olduğum şeyi seçmiştim.İşte bu kitabın içinde tam da buna benzer bir durum sözkonusuydu o nedenle çok benzettim kendime :)

Kitap,insanı güldüren,eğlenceli,akıcı,çerez niyetine 1-2 gün içersinde bitirebileceğiniz romantik-komedi film tadında bir kitap.Şiddetle tavsiye olunur ;)

9 yorum:

ÇITIR dedi ki...

çok güzel anltmışssın ya merak ettm bende okumalıyım kitabın ismi ayrı bi çekti :)

Fulyanna dedi ki...

Çıtırcım çok eğlenceli tavsiye ederim :)

Nur dedi ki...

Birkaç kitaba ihtiyacım vardı ama önce şuaralar ki telaşımı atlatmalıyım (hafta sonu oğlumun duğum günü:) sonrasında rastlarsam mutlak alırım..
Buarada önlüğe kesinlikle ba-yıl-dıııım süper ucuz, süper şeker.
Birde geçenlerde yani dün :)bernardoya uğradım fiyatları tam manasıyla inceleyemedim iki katlı sevisliklere ihtiyacım vardı gittiğim yerde ki şubesinde (forumist.) model kıtlığımı vardı neydi nebileyim hepsi cücük kadarcıktı bugün bievden aradığımı buldum nihayet.
Bak ben kaç yıllık evli kadın bile bukadar mutlu oluyorsam bu tür ıvır zıvıra senin çeyiz düzme konusunda her aldığına havalanıp uçman lazım Fulyaaaaammm..
Muuuucccucucuckkkk......

Fulyanna dedi ki...

Nur ablam kitabı oku eğlenceliydi.

Sevis ben de pek rastlamadım Bernardo'da.Bi İstanbul serisi çıkmış yeni o çok şıktı fakat pahalıydı :D güle güle kullan sende ay merak ettim seninkini bakmazsam çatlarım senin bloğun formatına uysa koy bakem diyecem :D

Önlüğüm güzel dimi kıs benim gibi kurbaanın gözleri de börtlek :D

hanımanne dedi ki...

Merak ettim kitabı en kısa zamanda alıp okuyacağım.

Neslihan Akçay Topçu dedi ki...

Bütün anneler aynı şeyden şikayetçi sanırım.Benimde annemde bu kitabı okurken,aa hayatınımı yazdın? diye sormuştu:)
çok eğleneceliydi bencede bu kitap.Geçen haftada aynı yazarınBeni unuttun mu? adlı kitabını okudum.Aynı tatdaydı.Tavsiye derim.Hatta gidip bloguma da bir kitap postu yazıyım ben şimdi:)

Fulyanna dedi ki...

Uysalanne;tavsiye ederim.

Nesli;evet tüm anneler aynı galiba :)

Bu yazarın diğer kitaplarının da methini duydum zamanla okucam onları da.Bu arada beni hatırladın mı die kitabı var beni unuttun mu o oluyor heralde..

yorumlayın bakalım gelip bakayım bende :)

Neslihan Akçay Topçu dedi ki...

ay evet öyleydi.şaşırmışım:)

Fulyanna dedi ki...

Nesli;olsun aynı kapı anladım ben onu.
Unutmak,hatırlamak hepsi kitabın konusu olan hafıza kaybını çağrıştırıyor :)