10 Kasım 2010 Çarşamba

Bir İlk...

Dün işe topuklu ayakkabı giyip geleyim dedim ama alışmadık dötte don durmazmış misali ayaklarımı vurdu.Ayağımın arkası soyuldu resmen ve şu an topallaya topallaya yürüyorum.


İşte bu sebeple bugün zaten kaplumbağa hızıyla yürüyen bir insanken daha da yavaş yürüyerek durağa anca varabildim,haliyle 5-10 dk kadar geç kaldım.


Saat 9'u 5 geçiyor ve bugünün ne olduğunu inanın o saatte kendimden utanarak söylüyorum unutmuştum.Unutmak değildi aslında işe geç kalmış olmanın telaşı(bu arada gecikmelerde sorun yaşamıyorum dükkanı ben açıp kapatıyorum,benden başka kimse de yok ama olsun yani vaktinde gelmek prensibim var),ayağımdaki acı...Otobüs Konak'a varınca  inip 2 dk lık mesafeyi nasıl yürüyeceğimi düşünüyordum inanın.


Tam durağa yaklaştık bir anda siren sesleri ki o bölgede çok hastane var ve gün içersinde ambulans sesini çok duyuyoruz.


İlkten bizim otobüs bozuldu sandım herkes ayağa kalkınca ya da o bölgede bir trafik kazası var da meraklı millet bakınıyor die düşündüm.


Evet bugün 10 Kasım'dı Ataya saygı duuruşuydu ben ilk defa sabahın erken saatinde böle bir anmaya denk geldim daha önce çalışma yaşamım olmadığı için sabahın o saatinde hiç dışarda bulunmamıştım.Haberlerde izlerdim ama bizzat içinde olmak çok bambaşka bir duyguymuş.


Atam senden özür dilerim siren seslerini duyduğumda ilk anda ne olduğunun idrakına varamadığım için utanç duydum ama beni affet ve rahat uyu.Bu ülkenin başına ne gelirse gelsin seni anmak için bile inan o an dünyayı durdurup seni anacak insanlarla dolu bu ülke.


Ben hala o muazzam anın etkisindeyim;siren sesleri ve herkes ayakta tüm trafik durdu ki normal şartlara Konak Ykm önünde(İzmirin merkezi diyebilirim) millet bir yerlere yetişmek için birbini ezip geçiyor olur ama hayatın akışı durdu resmen ben çok duygulandım.İyi ki 5 dk geç  gelmişim ve o an otobüste ve trafikteymişim bu duygu dolu anı kalabalıkla birlikte daha muazzam bir şekilde yaşamış  oldum.


Bu arada geçen yıl saat tam 9'u 5 geçe sularında dünyaya gelen Ata bebeğin (çocukluk arkadaşımın bebeği) bugün doğumgünü.Yarın nasipse kutlama yapılacak ve bir mani çıkmazsa bu minik kuşun doğum günü partisinde olacağım.

Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin Ata'cım,Atatürk gibi adam olasın inşallah :)

5 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

bazen unutabiliyoruz tarihleri bu senin ihmalkarlığın değilki ..Çok iyi olmuş geç kalman ben uzun zamandır öyle bir ortamda olamadım:(

Fulyanna dedi ki...

Evet anlık bir unutmaydı,şaşkınlıktı benimkisi ben gerçekten trafikte bişi var sandım çok yoğun bir bölge çünkü bahsettiğim yer.

İyi ki bugün geç kalmışım ve dünyanın Ata için durduğu ana şahit oldum çok mükemmeldi ya.

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Yüce önderimizi saygı ve minnet ile anıyoruz.

Fulyanna dedi ki...

Hayal arkadaşlarım ablacım kesinlikle öyle..

Miyuki dedi ki...

Biz 9'u 5 geçe sınav oluyorduk ya meğer hoca da unutmuş, püüüh dedik biz de ama kadın yabancıydı ne bilsin :)