14 Ocak 2013 Pazartesi

Dinledim, Okudum, İzledim, Oynadım..

Uzun süre konuşamayınca çatlıyorum, ne yazacağımı bilemesem de yazmak geldi içimden özledim baya :)

Bu aralar sosyal ilişkiler, kitaplarım, animasyonlar ve tablet için uygulamalar ile haşır neşir olduğum için bunlardan bahsedebilirim sanırım :)

Sosyal ilişki derken aslında tüm gün yalnız olmama ve toptancı olduğumuz için pek uğrak bir yer olmamasına rağmen gelenin gidenin haddi hesabı olmuyor çoğu zaman. Üstelik iş konusunda yeni bir atılım yaptı bizimkiler bakalım hayırlısı; artık gözlüklerimiz doğuya da gidecek ve ben sadece Ege Bölgesindeki gözlükçüleri diil Güneydoğu ve Doğudaki pek çok gözlükçüyü de tanımış olucam.

Doğu kültürü hep merak ettiğim bir kültürdür; o taraflarla pek işim yoktur, o taraflı pek tanıdığım da yoktur fakat her yöreden insan tanımayı severim ben.

Gözlük numunelerimizi hazırladım ve doğuya yolladım, artık bir Diyarbakır ayağımız var bakalım nolucak, markalarımızın ülke geneline yayılması da ayrıca güzel bir durum tabi..

Bu aralar çalma listemde bunlar var; tekrar tuşunu bozucam yani :)

  Erdem Kınay feat. Merve Özbey- Duman  özellikle buna bayılıyorum :)

  Hande Yener- Hasta

  Grup Seksendört- Hayır Olamaz

  Demet Akalın- Giderli Şarkılar

Kitaplığımda;


Yazarın Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer'ini okuduktan sonra bana çok doyurucu gelmedi. Zaten bildiğim şeyleri tekrar etmiş gibi oldum.

Yazarın ilk kitabını okumayanlar direk bunu okurlarsa keyif alabilirler. Ayrıca insanı Bali'de tura çıkarıyor, bir de feci bir biçimde balık yeme isteği uyandırıyor; kitabı okurken canım çok fena balık çekti :)

Bu kitabın konusuyla unutmayacağım bir kitap olmasını isterdim fakat bu kitabım (ç)alındığı için evet bu kitabı asla unutmayacağım :D
Kitabım nihayet elimde :)



Debbie Macomber'ın, kapak resimleri harika kitapları beni al die insanı teşvik ediyor.

Kitabın kapak resmini çok beğendiğim için okuma isteği oluştu aslında yazarın ilk kitabı ile başlamak istiyordum ama seriden okuduğum ilk kitap bu oldu.

Konu sıcacık fakat çok yavandı insana kattığı hiçbir şey yoktu, çok sıradandı. Üstelik ana karakter birden fazla; 4 kadından bahsediyor. Ana karakterlerden birinin adının Anne Marie şeklinde uzun olması ve her defasında Anne Marie Anne Marie die tekrar etmek beni yordu ve sıktı. 


Bir de yakın zamanda okuduğum kişisel gelişim kitaplarından öğrendiğim; dilekleri, istekleri listelemenin ve görselleştirmenin onların gerçekleşmesine büyük katkı sağladığı gerçeğini zaten öğrenmiş ve uyguluyordum da bu da zaten bildiğim bir şeydi. Biz blog yazarları aslında sevdiğimiz görselleri bloglarımızda toplayarak bunu belki bilmeden de yapıyormuşuz meğer. Üstelik benim hıdırellezde dileklerimin, isteklerimin resmini kesme ve gerçekleşmesi muhabbetim vardır bunu zaten farkında omadan uyguluyormuşum hayatta :)

Kitabı okurken sanki kendi kız arkadaşlarımla yaşadığım sıradan şeylermiş gibi.. Ben size daha atraksiyonlu şeyler anlatabilirim yani o derece yavandı.

Bir de kitap karakterlerinden birinin kitapçı dükkanı var, biyerde de yüncüde kurs muhabbeti geçiyor. O kitapçıyı ve yüncüyü ziyaret edesim geldi o kadar :)

Muhtemelen en kısa zamanda kitapçıları ziyaret edeceğim, aralarında dalıp gideceğim; bu zaten çok sevdiğim bir eylem.

Seyrimde;

Öncelikle diziden başlayayım. Ben tv pek seyretmiyorum takipçisi olduğum dizi de yoktur bikaç senede bir, bir dizi bellerim güzel olsa da olmasa da benimde bir dizim var diyebileyim diye izlerim :D



En son Aliye, Ömre Bedel, Unutulmaz ve Uçurum(dizide neye el atsam kuruyor bunu da kuruttum)takip ettiklerimdi. Yani nerdeyse 10 yılda 4 tanecik dizim olmuş :S


Geçenlerde ablamla görümcesine gitmiştik, yeni bir dizi başlıcak diye bekliyorlardı. Bende mecburi misafirlikte izleyince sevdim, beğendim, takibe aldım; İntikam'a başladım.

Bu ara animasyonlara taktım; fırsat buldukça işyerinde izliyorum bunları.

Tinker Bell Gizemli Kanatlar; film tam bir çocuk filmi ama ben yine de çok sevdim :) 

Görsel olarak çok canlı ve renkliydi. Bir yaz bahçesi bir de kış bahçesi var ve her iki tarafta da yaşam farklı. İki tarafta yaşayanların da karşı tarafa geçmesi yasak. Ama meraklı Tinker Bell bir gizemin peşinden yola çıkıp karşı tarafa geçiyor orada kardeşini buluyor, kanatları donuyor uçma yeteneğini kaybedecek.. kardeşi de onun tarafına geçince kanatları eriyor mücadele veriyorlar :)

Ben kışı pek sevmezdim ama bu film bana kışı sevdirdi.. çocuklara mevsimleri sevdirecek üstelik kardeşliği anlatıcak harika bir film :)
Filmdeki küçük buluşlarda çok güzeldi; rendeden kar küreyicisi yapmak mesela :)







Coralin ve Gizli Dünya; gerçekten çok keyifli ve ürkütücüydü. Küçük çocuklara tek başına 
izletilmemeli bence korkabilirler.

Koralin ve ailesi ürkütücü bir eve taşınırlar ve küçük kız evde rastladığı gizli bir kapıdan geçer ve korkulu macera başlar.

Korku filmi tadında süper bir animasyondu şiddetle tavsiye olunur.








Köfte Yağmuru'nu severek takip etttiğim Kuzinede Kızaran Ekmek tavsiyesiyle seyrettim. Aylin abla bundan bi kaç sene önce Carte D'or etkinliğinde bize Ezginin Günlüğü ve Bülent Ortaçgil konserinin biletini ayarlayan kişidir. 



Aylin abla, yemek sitesi yazıyor ama yemek yapma ve film sevgisini birleştirip içinde yemek geçen filmlerin analizlerini de yapıyor ve ben bloğunun bu kısmını beğeniyle takip ediyorum.

Bu filmin yorumunu çok güzel yapmış buradan bakabilirsiniz.



Tablette keşfettiğim oyun ve uygulamaları bir başka postta anlatayım çünkü bu post biraz uzadı :)

4 yorum:

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

son zamanlarda okuduğum en doyurucu posttu bloglarda emeğine sağlık canım... debbieciğimin küçük mucizeler serisinin ilk ikisini okudum üçüncü de listemde. yani son zamanların modası bu kitaplar, içsel mutluluğu yakalayalım ki dışsalı da olsun stayla. okurken iyi geliyolar en azından

KelebekGibi dedi ki...

Keyifli bir post olmus Fulyacim eline-yüregine saglik :)
Coralin'i merak ettim ama kizim icin degil, o biraz daha büyüsün önce, ben pek korku filmi izleyememde belki cocuk filminde korkmam :D

Islerin icin hayirlisi olsun, yeni yerlere acilmak güzel duygudur muhakkak :)

Macomber Serisi'nin 4. kitabi suan yolda, gelince bende basliycam ins. Ben hepsini sirayla gidiyorum, yazarin tarzi hosuma gidiyor ;)

Gecerken ugrayip yazmadan gitmek istemedim, sevgiler :)

mutlulukoyunu dedi ki...

İşler umarım yolunda gider, değişiklikler güzeldir :)

Debbie Macomber'ın bütün serisini büyük bir heves ile almıştım. Sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradım ben. Çocuk kitabı okuyor gibi hissettim kendimi. Düz ve basit bir dili var. Eğer bu kitabını sevmediyse diğer kitaplarını hiç okuma :)

İntikam güzel başladı. Şu sıralar izlenecek en iyi dizilerden biri.

Monica Lopez dedi ki...

cute!
http://theartist-mona.blogspot.com.es/2013/01/crazybrown.html