26 Eylül 2009 Cumartesi

Kırmızı Helva


Annem az önce bayram ziyareti için gittiği memleketi Uşak'tan döndü.Hem anneme kavuştuğum için hem de bana kalan işlerin artık bana kalmıcak olmasından dolayı çok sevinçliyim :) Ben Uşak'a en son 8 sene önce gitmiştim.Annemse 10 yıldır filan gidemiyordu.Zaten anne tarafından yakın akrabalarımız(anneannem ve dayımlar)İzmirdeler ve altlı üstlü oturuyoruz.Annemin dayıları,teyzeleri,kuzenleri kısacası sülalesi oradalar.Uşak deyince akla ilk,meşhur tarhanası ve köy ekmeği gelir.Ben çocukken hatırlıyorum da bu kırmızı helva da hep aklıma gelirdi.Ne zaman Uşak'tan biri gelicek olsa,bi isteğiniz var mı dediklerinde bu helva için kendimi yırtardım hatırlıyorum :) ama yemin ediyorum yemeye yemeye böle bi helvanın olduğunu bile unutmuşum :S demek ki epeydir ne görmüş ne yemişim.Annemin,memleketinden getirdiklerini yerleştiriyordum ki anaaaam ne göreyim "kırmızı helva".Altın bulmuşum gibi şaşırdım,diyorum ya unutmuşum die :) hemen tatlı krizimi giderecek kadarını yedim ve bu güzel helvayı sizlere tanıtmak istedim.Bu galiba Uşak'a has bişi,bilmiyorum başka yerlerde de var mı ama ben Uşak'ın die biliyorum.

15 yorum:

KelebekGibi dedi ki...

Ilk defa görüyorum bu helvayi sayende, güzel gözüküyor ;)

Gelin Ayşe dedi ki...

Bende ilk defa goruyorum ve hatta duyuyorum : )) Helveda pek sevmem aslinda bu sekil ama rengi cok cekiciii ve cok seksiii :P :)

Fulyanna dedi ki...

Ben helva değil de genel olarak tatlı çok severim.Evet Ayşe'cim rengi çok güzel ve katkı maddesi yok,zaten tadı da daha farklı.

Bekir Birincioglu dedi ki...

Ilk defa görüyor ve duyuyorum, tadi nasil merak ediyorum. Bu arada nisanlanmissin tebrik ediyorum :-))
Saygilar

Fulyanna dedi ki...

Bekir abi,tadi çok güzel normal helvadan daha farklı bişi.Bu arada nişanlanan ben değilim :)

Dengesiz Terazi dedi ki...

Bende ilk kez duyuyorum ve enteresanı eşim çarşamba uşağa gidiyor.hemen sipariş edicem getirsin:)) Buadar tevafuk olur yani.

reyhan

Fulyanna dedi ki...

Reyhan ablam aa süper valla,tatmanı tavsiye ederim :)

Nur dedi ki...

Ayyy herkesin köye gidenden bir istegi oluyormuş demek ki :) Bizdede hani bir helva vardır ya adı neydi aklıma gelmiyor şahane birşey lokum gibi mmm mmhh onun hastasıyımdır bende.
Ayyy olsada yesem :D
Afiyet olsun Fulyam buarada.

Stil Direktoru dedi ki...

çok ilginçmiş ya süper

khaos dedi ki...

Efenim, Bursa kökenliyim, orada da vardı bunlardan.. Ama ben küçükken bu helvayla aramda pek iyi şeyler olmayınca 20 senedir ağzıma koymadım desem yerimidir? Yeridir:)
Ama sevene, afiyet olsun:)

Unknown dedi ki...

ilginç ilk defa görüyorum kırmızı helvayı desem güler misiniz acaba :) hemde bi akrabamın fabrikası var helva üretiyorlar ama kırmızı helvayı ilk defa görüyorum :) Bu arada ben çogu şeyin dış görünüşüne bakarım ilk aşamada ben begenmedim desem :))

Dengesiz Terazi dedi ki...

fulyacım benimde kırmızı helvalarım uşakdan kalktılar geldiler.tatım ben normal helvadan pek farklı görmedim tadını:))

bende resimledim yarın eklerim inş yerken ve her helvayı gördüğümde aklıma gfeliyorsun sayende bir lezzet daha tattım ve öğrendim teşekkür ederim cnm:))

Fulyanna dedi ki...

Nur abla ve Stil Direktörü teşekkür ederim :)

Digital Kelebek,Tekno-Max,Reyhan ablam;haklısınız damak zevki göreceli bir kavram :)

Adsız dedi ki...

benim de gecenin bu vaktinde aklıma geldi de internette aratınca bu blogu buldum. =) denemeyen arkadaşlar bence çok şey kaçırıyorsunuz. =) izmir'den selamlar.

Fulyanna dedi ki...

Adsız tşk ederim evet ay bak benimde aklıma geldi canım çekti şimdi :)

olsa da yesek..