8 Haziran 2010 Salı

Mobilya ve Avizeler


Bu oturma odası;
Mobilyaları yaptırdığımız yer bizi kumaşçıya götürdü.Kumaşları,renkleri herşeyi biz belirledik.İşinin ustası Osman Abi(Karabağlar/Kaan Mobilya)saolsun araya kırmızı yastıklar atıcam,odaya renk gelsin dedi yardımcı oldu.

Kendi bilgisayarından daha önce yapmış olduğu çalışmaları gösterdi,bu model köşeyi kendi kızına da yapmış ordan beğendik.

Koltuğun zemini düz renk,yastıklar desenli ve pufta yastıkların deseninde olsun die biz istedik.
İnsanın o an aklı karışıyor herşeyin rengini,desenini kendin oluşturduğunda iş biraz daha zor oluyor tabi.Tamamen hayal ürünü.Beğendiğin kumaş belki koltuğun tamamında güzel durmayacak bunları tamamen bittikten sonra görebiliyorsun.Neyseki herşey mobilyacının ustalığından dolayı süper oldu.

Bu yatak odası takımı;

Bu yatak odası da mobilyacının kendi tasarımı.

Biz sadece resimde görünen koyu renkli yerleri beyaz lake istedik.Bir de makyaj masasının önündeki puf, tabure gibi şeyin modelini biz tarif ettik yanlar kalkık olucak filan dedik sadece ve Osman abi ustalığını konuşturmuş yine tek bir lafımızla ne istediğimizi anlayıp ortaya hayalimizdeki şeyi çıkardı ki ortada hiç bir örneği,resmi filan yoktu.

Komidin içlerinde gizli bir bölüm var.Para ya da özel şeyleri saklamak için güzel düşünülmüş bir detay.
Makyaj masasında da bir atraksiyon var;çekince takı-toka koymak için yine gizli bir bölme çıkıyor.Dağınıklığı önlemek için bu da hoşumuza giden detaylardan biri oldu.



Yatak odası avizesindeki seçimimiz sırf taş oldu.Üstelik led'li bir model seçtik;Hem normal ışık hem de gece için mavi ışıkları var.


Bu da yemek odası takımı;

Bu mobilya hazırda vardı aynen aldık.Sadece bizim beğendiğimiz biraz daha açıktı rengi ama ciladan dolayı biraz koyu kahveye dönüşmüş olarak geldi.Sandalyeleri yarı giydirme karar verdik Osman abininde yardımı ile.Sandalye döşemesini koyu renk deri seçtik,alt kısım deri üst kısım tahta istedik.Tamamen deri sandalye yapmadık.



Tv ünitesi gibi bişi yapmasını da rica ettik ve yine Osman abinin tasarımı ile yemek odası ile aynı model ve aynı renkte tv ünitesi oldu.Üst bölümdeki raflar aksesuarlar için baya iyi oldu.




Orta sehpa yine mağazada hazırda vardı,renk olarak mobilyaya uygun renk yapıldı ve biz içine çekmece yapmasını da istedik gazete,dergi konması için.Üstteki bölüm hareketli,iki ayrı sehpa olabiliyor.


Salon takımı koltukları renk seçimi yine bize ait.Koltuk döşemesi kumaşındaki seçim ise Osman abinin önerisi ile Sertex oldu.Süet gibi bir kumaş ve üzerine mürekkep dahi dökülse silince çıkıyor.Bilhassa denedik :D



Bu koltukların da dayanma yeri makaslı bir sistemmiş ve arkayı açınca yatak olabiliyormuş.Normalde salon takımları yatak olmaz pek ama onun da kullanışlı olması işimize yaradı.

Bu takımın tekli koltukları da bunun aynısıydı ama biz tamamen farklı bir berjer,farklı kumaş ve farklı bir desen seçtik.Kumaşı biz seçtik fikri biz ortaya attık Osman abi daha önce yapmış olduğu berjer modellerinden uygulamış saolsun ortaya bunlar çıktı.


Salon takımı ve yemek odası zaten aynı odada.Avize seçimimiz yine led'li oldu.Üstelik bu avizelerin evin heryerinden kumandayla açılıp kapatılabilmesi gibi bir özelliği var :) bu atraksiyonu çok sevdik.


Bu da giyinme odası ablamın..


Boy aynasının içinin raflı oluşu yine işimize yarayan detaylardan oldu.Böyle daha çok eşya alıyor.


Yatak odası takımının ve elbise dolabının içindeki tüm bölmelere,çekmecelere kapitoneden parça kesip terzide kenarlarını diktirdik ve yerleştirdik.


Bu odanın ve holün avizeleri sade,beyaz oldu.

Bu da mutfak;



Mutfak eşyalarının bi çoğu yeşil ve tonları olduğu için avize seçimimiz yeşil oldu.Mutfak örtüleri de yeşil üzüm desenli alınmıştı çok öncelerden.


Bu da mutfak masası ve benim salon takımı için internetten bulduğum yerinin İzmir'de olduğunu öğrenip gidip yerinden aldığımız dekoratif saat.Hem ayna hem saat oluşu,martılar.. gerçekten çok değişik bir saat,ben bayıldım.


Firmanın diğer harika ürünleri için burayı tıklayın.

2 yorum:

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Sevgili Eda sayesinde keşfettim burayı :)

Bayıldım. Müdaviminim bundan sonra. Sevgiler.

Fulyanna dedi ki...

Tşk ederim,her zaman beklerim :)