22 Mart 2012 Perşembe

Country Etkisi

Allah nasip eder de o günleri ben de yaşarsam ilerde country ve provence etkilerin görüldüğü, içine kendi yorumlarımı da kattığım bir evim olmasını çok istiyorum. Masal tadında bir ev düşlüyorum yani :)

Bu ufak tefek şeyler de o tarzın en ıncık cıncık ve ucuz kısmı :)
Bu tarz bir ev dekore etmek normalden daha külfetli. Umarım o şartlara sahip olabilirim yoksa çok üzülürüm istediğim tarz eşyalarda oturamazsam :) Neyse bakalım daha çok var o günlere; doğmamış çocuğa don biçmek benimkisi :D

Ben en iyisi kendi çapımda ve bu doğrultuda çeyiz düzmeye devam edeyim.
Bu arada olmayan bir evin, olmayan bir mobilyanın dekoratif eşyaları nasıl önceden düzülebilir ki demeyin ben düzüyorum oluyor işte.

Şunu da itiraf etmeliyim ki benim ablam da çeyize tablo, küllük, mum, biblo ne bileyim işte hertürlü aksesuarı almış almış atmıştı ve evlendiğinde de öyle bir mobilya almışız ki varlığını dahi unuttığumuz objeler eviyle birebir uyumluydu. Demek ki tarz baştan belli oluyor :)

Belki bigün ablamın evinden bazı kareler paylaşırım sizinle. Onun çok ıncık cıncığı var bugüne kadar resimlemeye üşendim hep. Bu arada ben toz almayı hiç sevmiyorum hatta almıyorum evde hep toz alma işlerini annem yapıyor.

İşte bu nedenle evimde toz alıncak pek eşya olsun istemiyorum fazla minik eşyalar almasam iyi olucak :)





Beyaz çerçeve; 12.95 tl
Gül desenli mum; 8.95 tl
8'li ahşap askı seti; 8.95 tl
Beyaz saksı; 3.95 tl
fiyatlar sanırım böyleydi bunları alalı biraz zaman geçti.
her zamanki gibi ikea çeyizimin herşeyi :)


Her detayda country etkisi olacak die bir kaidem yok zoraki ve basmakalıp şeyleri sevmiyorum işte bunlarda öyle detaylar.
3 bölmeli zeytinlik; herhangi bir yerden 5 tl
kirli kaşıklık; 3 tl

5 yorum:

mine dedi ki...

evrene istekleri yayıp hayal etmeye başlamak en güzeli zamanla geliyor o istekler herşeyin hayırlısı tabii
güzelliklerle dolu bir cuma ve haftasonu dileklerimle...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok tatlı detaylar^^
Country tarzını bende seviyorum ama malesef kullanım açısından korktuğum ve de acaba sıkılırmıyım bilmediğim için tercih etmiyorum hiç. Belki çalışma odamı o şekilde döşerim diye düşünüyorum :/ Çeyiz alışverişinde olan biri için güzel fikirler, tşkler!

Fulyanna dedi ki...

Mine ablacım saolasın size de hayırlı cumalar.
Evet çok istediğin şeyler gerçekten zamanla oluşuyor bu konuda kalbim ferah zaman zaman endişelensem de :)

Melikecim bence de çalışma odanı bari böle döşe çok sevimli, çok sıcak ben huzur buluyorum :)

Belki ben de sıkılırım yada çok daha güzel şeyler çıkar o zamana bilmiyorum ama ben soft renklerden, puantiyeden, çıtır çiçeklerden, pötikareden hiç sıkılmam çok neşeli :)

Gelin Ayşe dedi ki...

Bende nefret ederim toz alma islemlerinden. 1 gun alma ev heryer toz oluyor. Yaa bende bu konuda cok sikintiliyim. Benim hali ve perdeler cok toz topluyor, biktim ya :( sanki hic toz almiyormussum gibi oluyor bazen ev sinir oluyorum :(

Evini dort gozle merakla bizde bekliyoruz insallah gonlune gore olar ;)

Fulyanna dedi ki...

Ayşecik sorma ya en nefret ettiğim şey toz almak.Ütü yapıyım,bulaşık yıkıyım yani en bileyim her işiyapıyım ama toz alma beni çok oyalıyor sevemedim ben bu işi :)

Evimi,eşim olacak kişiyi ben de çok merak ediyorum :)