29 Mart 2012 Perşembe

Piknik..


İnsanın altında araba yoksa çok yapılabilir bir eylem olamıyor malesef piknik, çok seviyor olsakta..


Bu arada ben geçici bir süreliğine sadece ctesi günleri işe gidiyorum :) yani daha bu geçen ctesi gittim ama önümüzdeki haftalarda da çağırdıkları sürece  gideceğim. Hem eğlenmiş oluyorum bana değişiklik oluyor, hem harçlığımı çıkarıyorum, hem de değişik insan çeşitleri tanımak iyi oluyor. Malum ne kadar insan çeşidi tanıdın o kadar tecrübe kazanıyorsun bu hayatta; benim gibi herkese koşulsuz güvenmiyorsun. Benim ablam optisyen yani gözlükçü; işi gereği pek çok insan tanıyor ve insanın yüzüne baksa ne olduğunu anlıyacak kadar insan sarrafı. Bir kaç kelimeden sonra gelen müşterinin cebinde o baktığı gözlüğü alacak para var mı yok mu onu bile anlayacak kadar da işinin ehli :) ablama çekmemişim ben hiç.

Ablam hakkaten çok komik ya bigün çocuğun biri gelmiş dükkana ezel gözlüğü bakıyorum ben demiş var mı tabi ukala tavırlarla yapıyor bunu.

Ablamda yavrum ezel gözlüğü var da ezel nerde hani demiş? :D Ablamında çenesi benim çok kuvvetlidir. Lafı kodumuydu oturtur yani. Aman diyim alışveriş yaparken dükkanı satın alacakmış gibi artistlenmeyin ablam gibi bir tezgahtara denk gelirseniz nereye kaçıcağınızı bilemezsiniz sonra :D


Ctesi günleri işler çok yoğun oluyor bazı müşterilerle ilgilenicek biri olamayabiliyo çoğu zaman o nedenle bende ortalığı sil süpür, müşteriye çay kahve söyle, gözlükleri sil yerine yerleştir gibi işler için gidiyorum. Üstelik ablam ve patronu o an bir müşteriye bakıyorsa ve içeri yeni biri girmişse o kişileri lafa tutup dükkan içinde kalmalarını sağlıyorum şu an pek beceremesemde :)

Nasıl bişi bakmıştınız, aklınızda herhangi bir marka ya da model var mıydı(adam evet şu model dese o model dükkanın içinde nerde bilmediğim halde :D) gibi..  ama zamanla kime hangi model yakışır ve gözlüklerin fiyatları nedir öğrenirsem servise bakabilirim ben de. Müşteri numaralı gözlük yada lens alıcaksa o zor işte onları direk ablamlara paslıyorum çünkü çuvallıyorum :D

Tezgahtarlık gerçekten zor iş benlik bişi diil ki bu işin içinde sağlıkta var daha da bir zor.

Neyse ben piknik anlatıcaktm ablam aradı pazar günü hadi hazırlan Alsancak'a gidiyoruz dedi. Bende daha dün birlikte çalıştık henüz özlemedim seni siz gidin dedim :D

Israr edince tamam dedim geliyorum neyse 5 dk sonra aradı rotamız değişti pikniğe davet edildik ona icabet edicez. Ablamın patronu ve ailesi saolsunlar onlarla birlikte dükkanın muhasebecisi ve ailesi, üstelik benim ilk işimdeki(hani 6.5 ay çalıştığım yer) eski patronum ve ailesi bunların hepsi kanka tabi hepbirlikte çok keyifli çoluk çocuk güzel bir piknik yaptık. Mangal keyfinden sonra çay demleyip çiğdem de çitledik :)




Hem hiç görmediğim Sarnıç'ı gördüm, hem çok eğlendim, hem güzel bir gruba  girdim. Bu grupla ilk kez bir atraksiyona katıldığım için fazla resim çekmedim ama çok keyifli bir pazar geçirdim :)

1 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

Piknik yapmaya bende bayiliriiiiim. Oh canim cekti valla. Bizim buralardada havalar cok guzeldi, bugun yine biraz serinlesti. Piknik hayalimiz biraz daha ertelendi :)