24 Temmuz 2012 Salı

Çarpı işine devam..

Geçen sene çarpı işine iştahlanmış ama yaptığım bi tanecik tablodan sonra bida yapmayınca hevesin bu kadarcık mıydı demiştim :)
Demiştim ama ben baştan savma şeyleri sevmem. Bişiyi ya düzgün yaparım yada hiç yapmam. Hiç bi konuda ortam olmadığı gibi elişlerimde de durum böle 

Geçen sene bu işe merak saldığımda ipten ve etaminden anlamıyordum hoş hala çok anladığım söylenemez ama..

İncelediğim, bu işin üstatları hep çok güzel kumaşlara işliyorlardı ve kumaş olsun, kullandıkları iplik olsun hep DMC'den bahsediyorlardı. Bense semtimizde gittiğim hiç bir tuhafiyede o marka ipi bulamıyordum. İlk işimde sanırım Drima kullanmıştım ondan da memnunum tabi ama yok illa DMC olsundu benimkilerde :D
Netten araştırdım ulan bu ip nerde satılır; İzmir'de sadece 4 tane filan bayisi olması lazımdı hatırladığım kadarıyla.. 2 tanesi hatta Kemeraltındaydı biri 3. Beylerdeydi açık adresini almıştım oraya gitmek istiyordum. O sokağın hep yanında yönünde olmama rağmen o sokağa hiç işim düşmemişti ve gidememiştim bir türlü.

Ama işe başlayınca üstelikte bu tuhafiyenin bi ön sokağı yani 2. beylerde, dört ayak üstüne düştüm :D İşyerinde henüz işlerimiz yokken dur dedim ben şu tuhafiyeye bir uğrayayım yerini öğreneyim; hemen netten bir örnek beğendim bunu işleyerek başlıyım dedim gittim aldım ipleri ve başladım işyerinde işlemeye :)

Velioğlu Tuhafiye'de(Kemeraltı 3. Beyler'de) DMC ürünlerini bulabilirsiniz benden sölemesi onun dışında çok kapsamlı hobi malzemelerine de ulaşmanız mümkün.

11 yorum:

EflHatun dedi ki...

çok güzel, tam zamanında bir post... şu sıralar sevdiceğime işlemekteyim bir hediye :) tablo yaptırmayı düşünüyorum.. umarım becerebilirim.. ama ipim maalesef bu DMCden değil, yukardaki o top ipliklerden, markasını bilmiyorum Drima herhalde..

Ama madem çarpı işi diye bir kategorin var, ben ilk başlarken en zorlandığım model bulmaktı.. işlediğin işlerin modellerini ekleyebilirsin belki de :) nacizane fikrim :)

guzelliknehri dedi ki...

cok begendim... beceriksizim biraz ama bu tur isler cok ilgimi cekiyor. Blogunu cok sevdim sanairim bana yardimci olabilecek tavsiyen cok... Ben de beklerim hem de bu aralar cekilisimiz var belki ilgini cekebilir. http://guzelliknehri.blogspot.com/2012/07/cekilisssss.html sevgilerr

BAHAR dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ CANIM ÜÇLÜ TABLO FİKRİNE BAYILDIM

Kobicanin Dünyası dedi ki...

tablona bayıldım,üşenmesem de bende yapsam keşke hazır evdeykene :)

GÖNÜL dedi ki...

tablo çok güzel ellerine sağlık

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Fildirfiş olsun beş dakikalık iş olsun Fulyacım. İş sonrası çok iyi geliyor böyle uğraşlar insana.

♕Süslü Püslü ♕ dedi ki...

ilk defa görüyorum tabloya bayıldım:)



http://suslupuslublog.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Canım eline sağlık çok güzel olmuş panon.Diğerlerini de sabırsızlıkla bekliyorum.Mulineler İstanbul Düğme'de de satılıyor yine Kemeraltı'nda.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

fulya bende çok seviyorum çarpı işini,sence sıfır bilgi ile yapabilirmiyim,netten videolar izledim ama :) kapasite olayı galiba,fulyaaaaaa kırtasiye,tuhafiye nereden alınır bunlar :) az bi yardım et hamarat arkadaşına ya :)

Adsız dedi ki...

bende çok severim işlemeyi nakışı
2 yıl kursuna gitmişliğimde vardır :)
elinden güzel düşüyo yetenek var belli :)
bu arada unutmadan bnmde bloğumda hale devam eden bi çekilişim var katılmak isterseniz beklerim..

Fulyanna dedi ki...

Gökkuşağı ablam biraz geç oldu kusura bakma :)

Beceri isteyen bi uğraşı diil çaprazlar yaparak kutucukları dolduruyorsun. Ben de ilk kez yaptım ve netten nasıl yapıldığına bakmadım bile :)

Bu tip şeyler tuhafiyede satılır yada hobi malzemeleri satan yerlerde. Ama sende illa DMC ürünleri kullanıcam diyorsan netten DMC satan bayilerine bak kendi şehrinde. Hadi bakalım bekliom yapacaklarını :)

Cicileydi çok tşk ederim :)
İşleme çok güzel ya ben de seviyorum :)