22 Temmuz 2012 Pazar

Yeni evleniceklere bir öneri!

Valla evli diilim ama bu konuda vaaz vermeyi kendime farz kabul ettim o nedenle sölemeden edemicem. Hem zaten çeyiz düzme konularıyla çok haşır neşir olduğum için öneri sağlam yerden geliyo merak etmeyin :)

Benim önerim ilişki anlamında diil; kelin merhemi olsa  kendi başına sürer zaten :D

Önce böle bir konu yazma gereği neden duydum ondan bahsedeyim. Ablamın evinden geliyorum şimdi hışımla :D Bugün temizlikçi aldı evine 2 bayan gelmişler ve kendi de var etti 3 kişi. Bir de ben gittim ki ben bilerek fazla bişi elleşmedim o zorluğu görsün de aklı başına gelsin die. 

Ablam çalışan bayan olduğu için evlenirken çeyizlerin yıkanması, yerleşmesi gibi sıkıntıları yaşamadı. Ben evde olduğum için annemle ben yaptık hep o işleri. Kendi de temiz titizdir çalışmasına rağmen çoğu zaman temizliği kendi yapar ama genel temizlik için temizlikçi alıyor mecbur çünkü bir tek pazarı var çalışmadığı o da haklı.

Temizlikçilerin başında da hiç kendi bulunamadı çünkü temizlikçiler pazar günleri gelmiyor. Bugün pazar günü gelen birilerini buldu nihayet. İlk defa genel temizliğin başında bulunuyo öğrensin bugün evinin işi nasıl zormuş. Herkesin evinde eşya var elbet ama bununki çıfıt çarşısı gibi, züccaciye dükkanı gibi. Abi bir evde 5 adet çaydanlık ve haricinde çay demleme makinesi  bulunur mu size soruyorum? yada 7 adet kase takımı yada 10 tane fincan takımı :S Kaldrımaya üşeniyor çünkü evi yerleşirken çeyiz yerleştirmeye gelenler bütün kutuları açtılar-haklı olarak- o da kutu bulup tekrar kaldırmaya üşeniyor vakti yok onuda anlıyorum ama kaldırmak zorunda yani. ee kaldırmazsan temizle 3 saat mutfak, 3 saat biblo çerçeve bilmem ne sil. 

Kızlar valla çeyiz düzerken akıllı olun o akılsızlığı bende yaptım biraz yapmadım diil ama çeyizlerimi artık daha bilinçli düzeceğim; 1 fincan takımım varsa 2.ci  olmasın azına zıçim. Evime gelen 7. kişi kahve içemesin mesela önemli diil :D 

Yada ablam gibi çeyizinize 5adet çaydanlık, 2 tane cezve takımı ve kahve yapma makinesi almayın mesela en akıllıcası bu galiba :D

1'er adet hani ele gelecek kadar diyoruz ya işte o kadar alın yeter valla bana da ders oldu :D

Konu madem ev eşyaları ee bende çeyizimin en son parçalarından paylaşayım bari :D

Marine, denizci temalı şeyleri sevdiğimi ve çeyizime alternatif olarak düzdüğümü biliyorsunuz..

Benim balıklı servisim vardı ama ekleme yapıcaktım ablam da geçenlerde gittiği Antalya tatilinden hediye getirmiş bunları:)
Bu da denizci temalı nescafe takımım (yıllar önce alınmıştı)



Bu posttan çıkarılacak ders; imamın söylediğini  yap ama yaptığını yapma çeyiz düzen güzel kız :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende o mantıkla doğru düzgün bir şey almadan evlendim :) Temel ihtiyaçları aldım okadar. Şimdi ufak ufak eksıklerı tamamlıyorum hem daha keyıflı oluyor sıkıştırmadan ıstedıgımı alıyorum. O yüzden sana tamameen katılyorum. yeni evli biri olarakk :)

Unknown dedi ki...

Birde gelenler getiriyor,özellikle borcam türü:) ben az ve öz aldımki,modası geçmesin diye.izmir yazımı okurmusun? bakalım haklımıyım:)

Unknown dedi ki...

ben de fazla eşyayla doldurmadım çok eşyadan sıkıntı geliyor bana. bir yıllık evliyim ama hala eksikler çıkıyor.beğenmediğin bir şeyi sırf lazım olur diye almak da iyi değil bence ileride çok güzelleri çıkıyor bu sefer aklın onlarda kalıyor:)

guzelliknehri dedi ki...

Çeyiz alma işine gelince insan kendini kaybediyor ama çok haklısın insanın kendine bir demesi gerekli :) Fincan takımını çok beğendim, güle güle kullan :)

Unknown dedi ki...

bende kendini kaybedenlerdeniimmm.. aldıklarımı nereye koyucam bilmiyorum hiçç..☺☺☺

herşey tadında dedi ki...

darısı başına şekerimm;)

BOŞNAK KIZI dedi ki...

bu marine çay takımını çok beğendim ben de evimde bir odayı marine odası yapmayı düşünüyorum bol bol deniz teması içeren objeler almam lazım :) bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum ama beni bir bloğum yoktu ben de artık burdayım bloğuma beklerim :)

http://bosnakkiz.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Ben Tefal'in elegance setini aldım çeyizime herkese de öneririm çok güzel bir set. İçinde hem tost makinesi, hem çay makinesi, hem blender ve kahve makinesi var ve hepsi çok şık ve kaliteli duruyor. Çeyiz zor iş her şeyi ince eleyip sık dokumak gerekiyor.