4 Ekim 2009 Pazar

Karşıyaka'da Güneşli Bir Güne Merhaba :)

Bugün içim dışım tabak-çanak oldu.Ablam nişanlı,malum bigün evlenecek bu nedenle çeyiz denen şeylere bakmaya gittik.Kütahya,Güral Porselen,Karaca,Jumbo,Maas bakmadığımız tencere-tava,çatal-kaşık,kahvaltılık kalmadı.Bu güneşli güzel pazar gününü tencere-tava bakmakla geçirmeyecektik elbet,haydi bi Karşıyaka yapalım dedik.Daha önceden Karşıyaka'yı biraz anlatmıştım takip edenleriniz bilir.Bunlarda anlatmadığım,göstermediğim kısımları :)
Karşıyakalılara nerelisin dediğinizde İzmirliyim demezler,Karşıyakalıyım derler.Karşıyakanın ayrı bir yer olduğunu düşünürler.Kendilerine has 35.5 kavramları vardır.Hatta plakalarına 35½ yazdıranları bile vardır :D
Ha birde bu vatandaşlarımız ksk maçlarında "kaf kaf kaf sin sin sin kafsin kafsin kaf " die bağırırlar.

Bu arada ben Şirinyerliyim ve Ksklıların bu tutumuna gıcık olurum efendim sizde İzmirlisiniz kabul edin aaa :D

Gördüğünüz gibi bu vatandaşlar her yere 35½ kavramını yazarlar,çizerler..

Bende kendime kavram oluşturdum:"35+58" liyim :D


Bugün çok yoruldum biraz susmak istiyorum,resimler konuşsun gereken yerde müdahale ederim :)
                            




 kaynamış süt darı;bayılırım :)


Uçurtmaların dansı..



İzmir gençliğinin bayıldığı mekan;Barınak
Bu arada buralar daha önce gösterdiğim Karşıyaka çarşısının ilerisi Mavişehir oluyor..



Benim kafam kalabalığı götürmez,hele ki tiki tarzı(o tarzı kim bulduysa artık)yurdum insanının takıldığı mekanları hiç götürmez
İçim geçmiş galiba :D Barınakta oturmaktansa az ilerisinde yaşlı amcamlar-deyzemlerle birlikte balik-ekmek yemeyi tercih ettim.

Manzara çok güzeldi.Ortam çok kalabalıktı ama gürültü yoktu denizin sesini dinleyip,kokusunu içime çekebildim.

Biri beni dürtsün :)




Uçan kuşlar,martılar
Yeşil tatlı bir bahar
Gülen şen sevdalılar vardı..

Yorgun düştüler..







karnımızı doyurup dinlendikten sonra doğru EGS ye


Not:Sevgili Cevat Durak(Ksk. Bel. Başk.)bu ne?
Şu mükemmel Karşıyaka'ya yakıştı mı? Bugün Karşıyaka,Bostanlı,Mavişehir'i teftiş ettim her yer harikaydı ama şurası gözümden kaçmadı,bir iki çöpçü yolla da orayı(egs'nin ordaki köprü)temizletiver bi zahmet el atıver duruma :)
                         

12 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

yazık ya rezalet valla :( özlemişim izmiri üzüldüm bak

khaos dedi ki...

AH güzel Karşıyaka..
Özlemişim, iyi hatırlattın, bir ara gideyim, gönlümce gezeyim:)

Dengesiz Terazi dedi ki...

eee çeyiz hazırlama kısmı zordur böyle.heleki düğün alışverişi ev yerleştirme dünyanın en zor işlerinden biridir.şimdiden ablana sabır ve kolaylıklar diliyorum.

ne güzel keyifli bir gün geçirmişsin.resimelri görünce benimde içim açıldı burnuma denizin kokusu geldi adeta:))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok güzeldir izmir çok...
istanbuldan sonra aklımdaki tek yer.
bol keyifler dilerim..
ablanıza da kolaylıklar :))))

Elif dedi ki...

Bu blog daha guzel olmus :) Hosgeldin blogspot'a.

Unknown dedi ki...

Karşıyaka güzel bir yer kıslarıda öyle genelde sahil kenarında Fifi yada Alman kurdu gezdiriyorlar :) izmire yolum düşmüştü bir karşıyakaya da ugrayayım dedim .Mavi evlerin oldugu yer galiba Zenginlerin yaşadığı bir yermiş Bir amca öle dedi ben onun yalancısıyım.Amca bu yol nereye gidiyor dedik mavi evlere gider ne işiniz var olum orda orası zenginlerin mekanı dedi :D bizim gittigimizde sahil kenarını denizanaları basmıstı şimdi de pislik götürüyor galiba resimler öyle gösteriyorda :)

Fulyanna dedi ki...

Tekno-Max,evet o fifi gezdirenlere ben tiki diyorum işte :)

İzmir'in Alsancağı ve Karşıyakası tiki kaynar.Karşıyaka,İzmir genelinde evet biraz daha elit kesim o amca doğru söylemiş ben de aynı fikirdeyim :)

Bu arada çöp götürmüyor,diğer resimlerden görüldüğü üzre,yeşil ve mavi harika ama bir kısım yerde çöp evet birikmiş kadı kızında da o kadar kusur olur :)

cansudere dedi ki...

hakkatten razalettttt

Dengesiz Terazi dedi ki...

fulyacım nerelerdesin yeni yazılarını bekliyorum.))

Bekir Birincioglu dedi ki...

yeni sayfani yine güzel izmirin güzel resimleriyle süslemissin.
Yola devam....

Adsız dedi ki...

bu kadar gezmeye yorulursunuz tabıı:)))
ayaklarınızda şişmiş.denızdekı o cöpler malesef bızım buradada var.bende arada gundeme getırıyorum.sevgıler sınoptan.
www.nilgun57.blogcu.com

ŞAİRANE dedi ki...

Sevgili arkadaşım,

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak, yeni paylaşımlarda bulunmak inanın çok güzel. Hepinizi çok özledim inanın. Yokluğumda değerli mesajlarınızla beni ve bloğumu yalnız bırakmadığınız için sonsuz ve yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum.
Bildiğiniz gibi babama mide ca teşhisi konulmuştu. Konulduktan sonra hiçbir şey yiyip içemedi. Yapılan endoskopi sonucunda boğazı da tahriş oldu. 03 Ekim tarihinde acile kaldırdık ve akşama kadar serum takıldı. Ardından 05 Ekim günü onkoloji servisine yatışı yapıldı. Orada yaklaşık on gün kadar kaldık ve ben de yıllık iznime denk geldiği için babamla birlikte kaldık. Sonrada onkoloji deki hocamızla cerrahideki hocamız aralarında yaptıkları görüşmeler neticesinde babamın midesine pec takılmasına karar verdiler yani şu an babamın midesinde bir tüp var beslenmesini sağlayan. Ancak bizi mutlu eden ağızdan da yavaş yavaş yiyor olması. Ve bu bir aylık süre içinde gittiğinden çok daha iyi olmasından dolayı ailecek mutluyuz elbette. Bugünden itibaren oral yolla kemoterapi ilaçlarına yeniden başladık. İnşallah Allah’ımın izniyle de bu süreçleri de kolaylıkla atlatacağız. Yalnız şunu da öğrendim ki bu tür hastalıklarda moral en büyük ilaç. Şu an babamı daha huzurlu görmek dünyalara bedel.

İşte sevgili arkadaşım. Kendi sorunlarımızla başınızı ağrıttıysam eğer özür dilerim ancak sizlerle aramızda kurulan öyle güzel bir diyalog oluştu ki sanki anlatsam yüküm bir kat daha azalacak gibi geliyor. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum ilginize, etmiş olduğunuz dualarınıza.
Sizleri ve tüm sevdiklerinizi Allah’ıma emanet ediyorum, Allah her türlü kazadan beladan ve hastalıklardan korusun diyorum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyor, kucak dolusu yürekten sevgilerimi gönderiyorum.
Kendinize çok iyi bakın benim çok değerli arkadaşım…


Mehp@re