7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kanaat ettim; biz(izmirliler)hakkaten manyağız :)

Organizasyon çok kötüydü filan die martaval okumıcam ama festival hakkında görüş bildirmem laızm :)
Festivale beklentisiz gittiğim, İzmir ve İzmire dair hiçbişeye zaten toz kondurmadığım  ve ilk olduğu için eksiklikler gözüme batmadı. Tüm izmirliler içinde bu böyleydi. Hiç kimse gidelim de orda boyoz kuyruğuna girelim ve verilecek bir boyozla kahvaltı edelim die düşünmemiştir zaten.

Biz zaten bi boyozla doymayızki; ben şahsen 1 gevrek, 2 boyoz götürürüm pazar kahvaltılarında :)

Herkes aç aç gelmişti e hep birlikte pazar kahvaltısı tadında bişi olucaktı sandım ama bu çok mümkün olmadı. Herkes geldiği gibi önce Kıbrıs Şehitleri'ne ve Kordondaki mekanlara kahvaltıya gitti. Sonra tekrar alana dönüldü yani tüm İzmir kahvaltısını Alsancakta yaptı gibi bişi oldu :) Mekanlar doldu taştı esnafın işine yaradı; oturacak mekan bulmakta zorluk yaşadık diyebilirim. 

Mekanlar kahvaltı yok die yeni gelen müşteriyi geri çeviriyordu o derece yani. Kahvaltıyı evde yapıp boyoza destek verrmeye gitseymişiz çok daha mantıklı olurmuş. Aç aç kahvaltı etcek yer aramazdık en azından.

Biz İzmirliler böyleyiz işte; yarın ossuruk partisi var toplanıyoruz deseler tüm İzmir her zaman olduğu gibi amaç ne olursa olsun toplanır tek yürek oluruz. :) işte, zaten bu nedenle seviyorum ya seni İzmir..

Boyoz için toplanıyoruz dediler tüm İzmir koştu gitti. Ne mi oldu ben 1 saat kadar takıldım, desteğimi verdim ve döndüm. Benden sonra bi atraksiyon da olmamıştır heralde. Herkes çimenlerde, deniz kenarında yayılmıştı temiz hava, kalabalık, kahvaltı ettik, yürüyüş yaptık biraz eğlendik döndük. Bütün İzmir buluşmuş oldu.

(ablish ve ömercik)


Bizde dağlar denizlere dik uzanır,
Kış, yaz, bahar birlikte yaşanır,
Eğer istersen kırarsan inadını, al İzmirli sana yakışır..



Ben bu festivalin çok gerekli olmadığına kanaat ettim. Seneye olsa sanırım gitmem; ilk ve son olsun yeter, tadında bırakalım güzeldi ama bu angaryayı bida yapmayalım :) hem zaten boyozumuzu millet tanısa nolucak millet bu tadı öğrense ve Allah vere bi canı çekse filan bi tarafı şişcek yani çünkü sadece izmirde var başka yerde yokki :D biz şehir dışından gelenlere kahvaltılarımızda ikram ediyor ve tanıtıyoruz bu kadarı yeterli.

Ha birde boyoz için birbirini ezen kıtlıktan çıkmış insanları haberlerde gördüm ve üzüldüm vallahi bu rezillikten ben utandım yani. Abi nedir bu 50 kuruşluk boyoz için böyle sığırlık yapılır mı? iyi ki sizi orada görmedim yani.

Festival güzeldi boyozumuzu  da tanıttık bu organizasyon fikrini ortaya atan radyoya, destek veren evet onayını veren belediyemize ve yumurta, peynir,çay vs. için sponsor olan firmalara da tşk ediyorum. Gerçekten değişik ve iyi oldu ama bu kadarla kalmalı dahası olmamalı yani düşünüyorum seneye olsa farklı daha ne yapılabilir die ama bu seferde boyoz pişirme yarışması filan mı olucak :D ben öğrenirim artık boyoz yapmayı hamuru kafamın tepesinde çevirttire çevirttiree açarım artık :D hey Allah'ım hiç gülesim yoktu.

Festival bahane buluşma şahaneydi, güzel bir pazardı hepsi o kadar :)

Kordonda yürüyüş yaparken kıyıya vuran balıkları kurtarmak istedim; şu basamağa ineyim dedim( bi akıllı benim ya) yosunlar kaygan olduğu için denize kayıyordum balıklarla birlikte beni de kurtarmak gerekicekti:D bugün bu blogta balıkları kurtarayım derken denize kayıp düşen aptal kızın hikayesini de okuyo olabilirdiniz :D



12 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Evet gerçekten çok kötü organizasyondu canımı zor kurtardım bir daha mı boyoz etkinliği yok canım ben almıyayım :))

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

bende haberlerde gördüm :) çok canım çekmişti :)

semforever dedi ki...

bahar alerjim yüzünden gidemedim aklım oradaydı :D
http://semforever-semforever.blogspot.com

firdevs dedi ki...

Boyozu ben de cok severim :) Izmir'e has olmasi da boyozu ozel kiliyor galiba :)

MRV's fashion corner dedi ki...

Boyoz yerken bu postunu görmem nasıl bir tesadüf acaba ? :)

bugün izmirden arkadaşım getirdi bayatlamasına ragmen tost makinasında kızartıp yiyoruz :)

izmirlilerri çok seviyorum :)

CeReN dedi ki...

hamile bir izmirli, hem de izmirden uzaktaysa rüyalarıma girer bu boyozlar benim şimdi!! :))

Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler dedi ki...

daha önce 1kez boyoz yedim oda boş talaş böreği gibiydi:)) 1 ay sonra izmirdeyim nereye nasıl gidilir ne yenir ne içilir bana söyle ne olur

Unknown dedi ki...

o bir bardak cayi alabilirmiyim?
:)))))))))))))

Zelis Kurt dedi ki...

ya gidemedim diye çokk üzülmüştümm ama faciaymışşşş
http://kelebekkizim.blogspot.com/

seyabb dedi ki...

Biz boyoz delisiyiz.Ama bu tür organizasyonlar genelde başarısızlıkla sonuçlanıyor...Bir kez bir başka şehirde belediyenin pilav etkinliğine katılayım dedim.İki kaşık pilav için millet hınca hınç....sonra doğru eve...yarım kilo pirinçten pilav yaptım:)Yinede fotolar harika...iyiki gitmişsin

ANIA dedi ki...

nice fotos

Blogger Bolat dedi ki...

Boyoz'u 2 yıl önce duydum ve yeme imkanım olmadı ilk İzmir seyahatimde listemde :)