14 Mayıs 2012 Pazartesi

Kemeraltı'ndan..

İzmirimle başbaşayım bu aralar; hazır onunla gülüp eğleniyorken ve bu sıra evde yemek yemeyi de unutmuşken bloğumun İzmir tanıtım kısmı da nemalansın bu durumdan.

Tarihi Kemeraltı çarşısında pek çok yemek yenilecek yer var, gezerken herhangi birine dalabilirsiniz sıkıntı yok ama benim yolum iş çıkışı hangi mekanlara düşmüş bakalım;

Doyuran
Manisa Kebap Salonu
Köfte ve iskenderden sonra bir et çeşidini daha yiyebiliyorum artık :)
Ablamların önerisi ile tattım ve sevdim. Daha önce beyti sarma mıdır nedir o ve adana kebaptı sanırım onlara da dilimi değdirmiştim ve bana çok ağır gelmişlerdi benlik tatlar diil yiyemiyorum.
Doyuran; Hisarönü'nde meşhur Manisa kebapçısı. Menüleri yok tek kebap çeşidi bu. Yanına ekstradan salata, piyaz ve tatlı olarak kemalpaşa tatlısı söyleyebilirsiniz.

Çarşı Balık
Çarşı balık ta balık halinin hemen yan tarafındaki mekan. Çarşıdaki mekanlar şık restaurant gibi beklentilerinizi karşılamaz, genelde köhne mekanlardır ama tatlarıyla meşhurdurlar. Çarşı balıkta aynen öyle..

Menülerinde sardalya tava, hamsi tava ve daha pek çok balığın tava yada ızgara halleri mevcut. İstanbul usulü ekmek arası balığı da  İzmir'e ilk onlar getirmiş valla ben onların yalancısıyım :D
Benim seçimim sardalya tavadan yana oldu ve tabiki olmazsa olmaz midye :)
Bu arada ben bizim seyyar satıcı bir midyecimiz var ondan sonra bu midyeleri pek beğenmedim ama balıkları güzel.

Hisarönü Söğüş

Beni kesseniz dilimi dahi değdirmeyeceğim bir tat. Ben yemesem de en meşhur yerinde(zaten yapan pek yer yok) buldum sizin için kıymetimi bilin valla ona göre :) İzmirliler burayı iyi bilirler. Çarşının arnavut kaldırımlı taş sokaklarında kapı önüne atılmış minik masa ve tabureler sizi karşılıyor. Ben hayvanın dilini, yanağını, beynini, dötünü başını heryerini yerim diyenlerdenseniz buyrun Hisarönü'ne. 

3 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

naaaaptin baciiim sen aciktiiiim :( ;))

Fulyanna dedi ki...

Ayşecik; böle postlar yazınca görgüsüz gibi mi oluyorum die endişeleniyorum aslında ya da birilerinin canını çektirir miyim die ama pek çok yemek bloğu var napim bizler alışkınız diom yemek resmi görmeye :)

bircanın renkli dünyası dedi ki...

Dün çarşı baliktaydim bende manzara suan koru yıkılan balık hali ;( ama balık ekmek süperdi