15 Mayıs 2012 Salı

Lütfen Beni Yanlış Anla(ma)!

İnsan ilişkilerinin zaten yozlaştığı, herkesin birbirini yanlış anlamaya meyilli olduğu bir dönemde yaşıyoruz evet bu nedenle bu konuda ne zamandır genel düşüncelerimi belirtmek istiyordum. Ne yazıkki ben böyle olamıyorum hep herkesi doğru anlıyorum çünkü içimde fesatlık yok. Belki karşıda art niyet var ama ben bunu bile yok ya o yapmaz, yok o amaçla söylememiştir die iyi niyetle yorumluyorum.

Bi kere şunu söyliyim ben çok pozitif bi insanım kimse için art niyetin, fesatlığın zerresini bünyemde barındırmadığım için en ufak içinde art niyet sezdiğim bir eleştiriyi bile kabullenemiyorum. İnsanların neden patavatsız, düşünmeden konuştuklarını yada beni nie dötlerinden anladıklarını algılamaya çalışıyorum acaba ben mi kendimi anlatamıyorum yada yanlış ifade ediyorum? suçun büyük oranı bende olmalı ki karşımdaki beni anlamıyor ben insanlara "beni yanlış anladın demem" bu gereksiz cümleye benim hayatımda yer yok "ben anlatamadım galiba kusura bakma" derim hep.

Kendi art niyetinden, kalbinin fesatlığından karşısındakini aslında anlaması gereken neyse o şekil anladığı halde işine gelmeyip kendi işine geldiği şekilde anlayanların sığındığı bir liman mıdır laf sokup iyi halt etmiş gibi bir de ardından karşı atağın önünü kesmek için cümlenin sonuna "beni yanlış anlama" die eklemek? demek ki yanlış anlaşılabilecek ağır bir laf ediyorsun belliki.

Dostum anladığın ve algıladığın kadar konuş öleyse. Lafı adam gibi sok ve sonuna acizliğini belirten beni yanlış anlamayı ekleyip benim vicdani bam telime basma. Basma ki karşılığını verip bende sana lafı giydireyim.

Bir de işin "beni yanlış anladın" teranesi var.
Allah'a çok şükür akli melekelerim yerinde, içimde art niyette yok hiç meraklı diilim birilerini yanlış anlayıp kavga çıkarmaya, huzursuzluk çıkarmaya, küskünlüğe, kırgınlığa. İşte bu nedenle kimseyi mümkün olduğunca yanlış anlamıyorum karşımdaki yanlış bile olsa ben onu yine de doğru anlıyorum.

Sen bana neyi nasıl anlatıyorsan benim senin anlattığın şekil anladığımdan emin olabilirsin; bana bir daha beni yanlış anladın deme!

Çünkü sana, ben seni doğru anladım demekki sen yanlış anlattın yada anlatamadın der ve lafı geçiririm.

Benle konuşurken dikkatli ol; en az benim olduğum kadar hem de.. Bu kadar paparayı yedin ama lütfen sen de şimdi beni yanlış anlama olur mu :)

6 yorum:

Endi'nin Mutfağı dedi ki...

Ne güzel konulara değinmişsin gerçekten anlamak önemli mevzu...
Blogunu yeni keşfettim ama hemen üyen olup takibe aldım.
Bende beklerim www.endininmutfagi.com
Sevgiler

Fulyanna dedi ki...

Endi'nin Mutfağı; hoşgeldiniz..

Ben de size uğrarım :)

arzu dedi ki...

Postun çok hoş olmuş sana bir tavsiyem olucak
Karşıma geçip,ilk cümlesine ''yanlış anlamazsan '' diyerek başlayan insanlara ''anlarım,doğru konuş sende '' diyecek kadar büyüdüm...bu sözler çok hoşuma gitmişti benim bazen bazılarına söylemek gerekiyor diye düşünüyorum ne dersin çok fazla iyi niyetli düşünmek fazlamı yıpratıyor kimbilir..saygılarr

Fulyanna dedi ki...

Arzu; tşk ederim senin cümleni de lügatıma kattım :)

Sessizlik hanımlık işe yaramıyor. Çirkefe bağlıcan ancak öyle anlıyorlar.

Ben eskiden çok sinirliydim karşımdakini gebertmeyi isteyecek kadar sinirli hemde.

Tiroid hormonlarımda sorun varmış ilaç tedavisine başladım şükür artık daha dingin bi yapım var eskisi gibi beni sinirlendirmek kolay diil ama had bildirmeyi hala yapabiliyorum iyi o huyumu kaybetmedim :)

ŞAİRANE dedi ki...

Tatlım ne haber...Bloğuna uğrayıp ziyaret edeyim istedim ve merak ettim bu kız ne alemde diye. Telefonuna mesaj atmıştım ama ulaşmadı sanırım haberin olsun...Ama epey oldu en son bloğuna mesaj bırakmıştım ya işte ondan bir süre sonra. Neyse geçelim mevzu bahis konuya. Canım benim insan yaşı küçükken karşısındakileri normal kendisini anormal zannediyor hep. En azından ben öyle düşünürdüm kendim için. Ama öyle değilmiş nice sonra anladım. Karşında ki sana içinde birikmiş tüm zehirini akıtırken sen de zannediyorsun ki ben de bir hata var deyip fabrikasyon ayarlarına dönmek istiyorsun bir anda. Oysa ki sende ki ayarların hepsi doğru. Tıkır tıkır işliyor asıl ayarı bozuk karşındaki de onun kendinden bi haberi yok. İnsanlar demişsin ya anladığı ve algıladığı kadarmış diye işte tam da aynen öyle. Kendini başkalarını anlamak adına fazla yorma derim ben çünkü sen ne söylersen söyle onun algılayacağı ancak ve ancak anlayacağı kadar olacaktır. Bu yüzden sen de beni yanlış anlama emi :))))))) Şaka yaptım kızma hemennnnnnn Öpüldün canım benim sevgiler....

Fulyanna dedi ki...

Mehpare ablam; tel tamam hallettik :)

Aynen sana katılıyorum; sorun karşı tarafta bunu bende biliyorum ama bunlarda benim cümle oyunlarım işte.

Beni götünden anlama, sen anlarsan ben zaten götünden kıllıyım iki fazla götümden anlarım ve tatsızlık yaşanır die beni tanımayanlara bir uyarıydı belki de..