8 Haziran 2012 Cuma

Erzak kavanozları ve çeyiz alışverişi hususunda bilgilendirme

Çeyizime en son neler aldım bi bakalım ve çeyiz alışverişi hakkında bir ipucu verelim :)

Uzun zamandır çeyizim için erzak kavanozları bakıyordum. Aslında erteliyordum çünkü hayatıma biri giricekte, evlilik kararı alıcazda oh ölme eşşeğim ölme; o zamana kimbilir neler çıkıcak, belki daha güzelleri çıkar die almayı ertelediğim ürünlerdendi. Sadece İkea ve Paşabahçe'de iki model beğenmiştim onları alıcaktım ki hala almayı düşünüyorum.

Severek takip ettiğim çeyiz düzen bir arkadaşın bloğunda bu kavanozları görür görmez vuruldum. İçimde hasıl olan country tarz beğenisi ile uyuşan işte budur dediğim kavanozlardı bunlar. Bende hemen Mudo'ya gittim; blogtan fiyatı görmüştüm tanesi 20 tl idi 3 adet alınca 60 tl bayılıcaktım açıkcası çok pahalıydı ama hani bazı şeyler gelip geçerde bidaha bulamazsınız ya işte o türden oldukları için kesinlikle almam gereken ürünlerdi. 

Neyse Mudo'ya bikaç kez gitmeme rağmen bu kavanozları bulamadım; dedim böylesi hayırlıymış çok pahalı oldukları için onları kaybettiğime üzülemedim o an :)

Ama kalbim öyle temizmiş ki o ekranda görüp vurulduğum kavanozlar artık çeyizimdeler yuppiiii :)

Hemde çok şaşılası bi şekilde karşıma çıktılar.

Hani 1 milyonlukçu tarzı yerler vardır içinde ne ararsanız bulursunuz işte öle bir yerde bu kavanozları görmiyim mi sanki dünyalar bana bağışlandı ve çok şaşırdım. Acaba camın kalitesi mi farklı die düşündüm ama yok sonuçta bunlar da Çin menşeili ve Mudo'daki bazı ürünlerde Çin menşeili biliyorum.

Çin mallarından istesekte kaçamıyoruz heryerde karşımızda onlar var. Onların teknolojik imkanları kimsede yok sanırım. Herşeye her sektöre el atmış durumdalar adamların üretemedikleri hiç bişi yok. Bunu Çinlilerle olan temasımdan da çok iyi biliyorum neyse şimdi söyletmeyin beni bazı şeyleri gizli tutmam gerekiyor :)

Lcw dan ayakkabı alırsınız altında PRC yazar filan her an heryerden çıkarlar bunlar.

Sadece etiket ve marka farklı olay bu :) Yani markalı diip, markasına vurulup bazı şeyleri almak için zıplamamak gerekiyor belki bigün o ürüne hiç ummadığınız bir yerde rastlıyabilirsiniz.

Benim için zaten marka önemli diildir ama şu da bir gerçek ki çeyiz konusunda değişik şeyleri, orijinal şeyleri seviyorum ee onları da markalı yerler keşfetmiş oluyor bu nedenle mecburen markalı yerlerden çeyiz alışverişi yapıyorum. Çeyizimdeki marka zaten üstümde başımda bile yoktur :D  Bu arada Esse'deki bazı ürünleri de bu dediğim tarz yerlerde bulmanız mümkün. Hemen vurulmayın piyasa araştırması yapın.

Neyse bu bilgilendirici, zaten pek çoklarınızın da farkında olduğunu bildiğim hususa yine de değinmek istedim yeri gelmişken.
Kuş figürlü kavanozlarım

Büyük boy; 8.95 tl -Tahtakale'den
Orta boy; 7.95 tl -Tahtakale'den
Küçük boy; 6.95 tl -Japon Pazarı'ndan

Bu arada ben şekerci ve çikolatacılardaki şekerleme kavanozlarına da bayılırım içine her girişimde o kavanozları incelerim :)

Kocaman şekerleme kavanozu gibi kavanozlara Paşabahçe'de rastlamanız mümkün benden sölemesi ;)

Bu nuh nebi gününden kalma görünümlü likör şişesini bulmakta beni epey sevindirdi. Arasam bulamam dediğim ve bulmayı "ahh keşke anneme attırmasaydım" diyerek arzu ettiğim tarz şeylerden biriydi. Hatta bu şişe ve bana hatırlattıkları ayrı bir post konusu olucak bekleyin :)

 Camın kesmesi ve kristali çok hoşuma gitti
Bunun pembesi, moru, yeşili ve kırmızısı da vardı ama ileride ne renk bir evimin olacağını bilemediğimden sebep bende turkuazını aldım gitti :)

Bu şişeyi masa üstünde bir tepsi ve içinde nuh nebi gününden kalma görünümlü yada bilhassa kalmış bazı ürünler ile birleştirip bir güzellik yapmayı düşünüyorum :)
Fikrimi çalmayın nen ona göre:D

Şişe; 4.99 tl -Japon Pazarı'ndan

Bu elim kadar kek kalıbı die satılan kalıpları ise ben çikolata kalıbı olarak(kim doyar bu bi yutmalık kekle)
ve kahvaltılar için tereyağ eritip şekilli dondurmak için kullanıcam.

12'li kalıp; 2.99 tl -Japon Pazarı'ndan

Ha unutmadan bu da o kavanozların oval ve kalp figürlü olanı bunlar da çok hoştu :)

7 yorum:

EflHatun dedi ki...

internetten kocaman gösterdiklerine kanıp aldığım o kek kalıplarından işte elindekiler... ah yaa görünceki hayal kırıklığımı tahmin edemezsin... ama,ama,amaa... :) bu fikirler çok hoş... tereyağı ve çikolata... oh beee çocuklara oyuncak olarak vermeyi planlıyordum ben onları :D

Unknown dedi ki...

çok güzellerr ve çok uyguna gelmiş..
güzel günlerde kullan inşallah.. :))

fillix (evde dikiş) dedi ki...

Hepsini güle güle kullan canım ama o mavi kristallere bayıldımmmm

cicibiciseyler.com dedi ki...

cok guzel seyler almıssın cok sanslısın gercektende..gule gule mutlulukla kullan hepsınıde..

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

çok cicişmiş senin çeyizlerin kız daha bende yok :D

Unknown dedi ki...

herşeyde bir hayır vardır, güle güle kullanın:)

Unknown dedi ki...

funda hanım kavanozlarınız çok şeker ve mavi şişeyi cok begendim ikiside aradıgım ürünler tam olarak nerden aldıgınızı hatırlıyormusunuz japon pazarı dediginiz yer neresidir ricaetsem bilgilendirirmisiniz.yorumunuz belki mailime gelmeye bilir .duygu.aytekin.donmez@gmail.com adresime email atabilirmsiniz..