18 Haziran 2012 Pazartesi

Şeytan aldı götürdü satamadan getirdi..


Kayıp bir eşyanızı bulduğunuzda yaşadığınız sevinci bilirsiniz. İşte bende bunu yaşıyorum şu an :)

Önce bu kayıp eşyamın bendeki yerini anlatayım; ben küçüklüğünden beri altın takıya merakı olan biriyim. Çünkü altın kararmaz, sararmaz ve uzun yıllar durur bu sebeple takıda tercihim altındır. Küçükken hep isterdim altın bir künyem olmasını üzerinde adımın yazmasını :) (o zamanlar öle şeyler modaydı ya)  hatta bana ne olacağımı sorduklarında kuyumcu ve pastacı olacağım derdim. İlerde bir kuyumcu ve pastane açıcam bütün komşularımıza altın bir de pasta dağıtıcam derdim :D neyse maddi imkanlardan dolayı bir künyem olamamıştı ama annem ben ilkokul 5. sınıfa giderken yine o dönemin çocuklar için meşhur olan top küpeleri vardı hani işte onlardan 3 çift küpe bozdurup, üzerine de para koyup bana bu yüzüğü almıştı.

Çok seviniyordum. Çiçekli, gülen yüzlü çocuk yüzükleri modaydı o zamanlar. Benimki kalpliydi :D çünkü o kuyumcuda pek çeşit yoktu en güzeli buydu bizde bunu almıştık annemle :)

Neyse ben o yüzüğü taktım uzun yıllarca. Birgün o yüzük kayboldu aradım ettim bulamadım çok üzüldüm. Nice sonra elektrik süpürgesinin içini de araştırırken toz torbasından kurtarmıştım :D


Aradan yıllar geçti ben artık koca kız oldum ve o yüzük çocuk yüzüğü olduğu için takamazdım :) bende onu özenle muhafaza edip ileride kızım olursa anne hatırası olarak ona vermeyi düşünüyordum. Benim çocukken taktığım gibi o da çocukken takacaktı çok şirin olucaktı :)

Hani aile büyüklerinden takılar kalır kayınvalideler gelinlerine, al kızım bu yüzük bana kayınvalimdemden hediyeydi bende sana emanet ediyorum der hatırası maneviyatı yüksek şeyler kuşaktan kuşağa geçer ya aynı onun gibi bir hayalim vardı :)

Bende kendi yüzüğümü kızım olursa ona takıcaktım :)

Neyse bundan 5-6 yıl kadar önce bu yüzük yine kayboldu ben çok düzenliyimdir ve bugüne kadar bişi kaybetmedim diyebilirim. Üstelikte hafızam kuvvetlidir yani bişi unutmam, kaybetmem mümkün diildir :)

Benim dışımda birileri eşyalarıma dokunursa kaybolur ancak. İşte annemin marifeti; kalkıp bi şeyleri kendi kafasına göre koydumuydu bir daha bulmak pek mümkün olmaz :D

Anneme çok kızmıştım o zamanlar yüzüğümü kaybettin bulacaksın die :)

Evin heryerini talan etmiştim yoktu. Badana zamanı gelmişti o yüzük hala aklımdaydı ve tüm ev yerinden oynayınca gardırop arkası, yatak altları heryeri daha iyi kontrol etme fırsatım olmuştu. Bütün ev yerinden oynamıştı ama yine de yoktu. Ben artık  ümidi kesmiş ve çok üzülmüştüm çünkü benim için manevi değeri çok yüksek bişi kaybetmiştim. Evet ilerde çocuğuma yüzükte alabilirim künye de ama benim yüzüğüm olsa daha bir tatlı olurdu içim buruktu fakat mecbur kaybolduğu gerçeğine inandırmıştım kendimi.

Dün ablamla gezerken annem telefon açtı heyecanlı heyecanlı san bir haberim var dedi; noldu dedim kalp kalp dio :D anne ne kalbi diom senin kalpli yüzüğü buldum dio ne yüzüğü  ben yüüzük takmam diyorum senin kaybolan yüzüğünü buldum diince çok şaşırdım. Eve gelir gelmez hemen baktım, sevdim onu epey :)

Şimdi emanetime öncesinden çok daha fazla sahip çıkacağım ve birdaha annemin  onu kaybetmesine izin vermiyeceğim ve ileride kızım olursa ona anne hatırası olarak takacağım :)

Bu arada yüzük kullanılmayan boş elişi çantalarının içinden çıkmış. Çanta ise kullanılmayan ardiyedeki bir dolabın içinden :D ben böle şeyler hayatta yapmam alıp onu oraya sokuşturmak bunu buraya tıkıştırmak. Ne akla hizmet sen al altın kutularını çantaya kaldır hey Allahım hep bu anemin yüzünden :)

9 yorum:

MadamB Fashion dedi ki...

Çok sevindim senin adına tabi yüzükte süpermiş.Çok cici.

madambfashion.blogspot.com
Bende bloguma beklerim. :)

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

helal parayla alındıysa bulunur der annem hep böyle şeyler için seninki de o hesap sevindim valla :D

Gaye dedi ki...

merhaba, bloğunuzu bugün başka bir blogta İZMİR li olduğunuzu yazdığınız bir yorumunuzdan gördüm, çok beğendim ve sık kullanılanlara ekledim :) şirinyerde büyüdüm gürçeşme lisesi mezunuyum (95), memnun oldum :)

Blog Yazarlığı ve Blogger Hakkında Sorunlarınızı Benimle Paylaşın, Birlikte Çözelim... dedi ki...

paylaşımınız için teşekkürler; blogger ve blog yazarlığı hakkında kafanıza takılan soruları bekliyorum...

Fulyanna dedi ki...

MadamB Fashion; tşk ederim :)

Hamide; galiba öyle gerçekten.
Bu yüzük çok badireler atlattı ama onu tekrar buldum şaşkınım :)

Gaye; ne kadar güzel ya iyi ki bende sizi bulmuş oldum :)

Ben ortaokulda da Gürçeşme'deydim.
95-2001 tam 6 senem geçti o okulda :)

Bende çok memnun oldum valla :)

Blog yazarlığı ; tşk ederiz, blog içeriğinizi merak ettim uğrayacağım :)

Gaye dedi ki...

aynen bende 6 sene :) 95 yılında liseden mezun olduğuma göre bayrağı size devretmiş oluyorum.

Fulyanna dedi ki...

Gaye; siz okuldan çıkmışsınız ben başlamışım :)

Benim ablam da 6 sene oradaydı ve muhtemelen siz liseye başladınız o da ortaokula; yani 3 yıl aynı ortamlarda bulundunuz belki de hatta kesinlikle :)

Sizin blog yok sanırım tıkladım ama..

Bu arada ben hala Şirinyer'deyim siz İzmirde mi?

Bloğumun İzmir'im kategorisinde Şirinyer postları da var :)

Gaye dedi ki...

demek ablanızda aynı okuldan :) 6 sene çok uzun, keşke fırsat verilseydi de başka okula gitseydim, sıkıcı...eteğimi baya uzun almışız 6 sene giydim vallahii :s lacivert rengini de hiç sevmem bu yüzden.
blogum yok, bu ayrı marifet, kararlılık,sorumluluk.... :) ben iyi takip ederim.
izmir deyim, üçyol'dayım :) daha da bakarım bloğuna , ablana çok selamlar. iyi akşamlar. :)

Buket Poyraz dedi ki...

Çok şeker bir blog :)
İzlemedeyim..

www.buketpoyraz.com