24 Haziran 2012 Pazar

Mucizevi bir gelişme :)

Uyku gözümden akıyor ama sarhoş gibi yazsamda bu haberi paylaşmadan edemicem.

Olması imkansız bişi diildi ama olması da açıkcası mucizevi bir durum diyebilirim :)

Benim çok kısa süre devlet dairesi iş deneyimimden sonra yaşadığım ilk iş deneyimim hatta ilk göz ağrım bir işim vardı hatırlarsınız; en uzun soluklu(6,5 ay) çalıştığım, iş yaşamını eh birazda olsa öğrendiğim işimdi. Hani beni uzun süredir takip edenler hatırlarlar; işyerinden ayrılışım tantanalı olmuştu, hatta işyerimi Sgk'ya şikayet filan edicektim hatırlarsınız o şamatalı günleri.

Benim 2 patronum vardı ve patronlarım dünya iyisi insanlardı ama bir tanesinin kardeşi ile uyuşamamıştık ve sonum çok çirkin olmuştu; işten kovulmuştum ettiğim kavga sonucu :)

Neyse patronlarımdan biri ile son temasımda, ben kurtuldum Allah yardımcınız olsun ve Allah size ortaklı diil kendi mekanınızı açmayı nasip etsin demiştim  ağlerken ve o işyerindeki haklarımı almaya çalışırken. Sanırım duam kabul oldu ve 1.5 yıl sonra bir mucize oldu.

Bana her işi büyük bir sabırla öğreten patronum ortaklıktan ayrılmış ve şu an en yakın arkadaşı ile yeni bir mekan açıyor. Yeni bir marka(gözlük), yeni  alınacak patent, yeni büro, yeni masam herşey sil baştan yeni :)

Biliyorsunuz ben ctesileri zaten çalışıyordum ablamların yanında. İyi de bir harçlık alıyorum :)

Şu anki patronumla eski patronumsa(şimdi tekrar patronum olacak) zaten kanka. Bugün çalıştığım dükkana geldi eski patronum, yeni büroyu tuttuk, mobilyalar geldi bir ara gel bak dedi bende hadi gidelim öleyse yeni yerimizi görelim dedim ve yeni ofisi ziyaret ettim :)

Şu an sadece mobilyalar var ve orada bir masa vardı ki bu masa senin masan dendi çok sevindim :)

Ofisin açılışı için tüm hazırlıklar devam ediyor. Eski patronum gel bakalım dükkanı temizlemeye yardım et de bi an önce açalım şurayı dedi  :) şu anki patronumsa Fulya'yı bu hafta veremem ablası yıllık izine çıktı tatile gidiyor o nedenle bu hafta burada olucak haftaya veriyorum dedi. Yani bu hafta ablam tatile gidiyor die İdeal optikte ablamın yedek lastiği olarak işe gidicem daha sonrasında ise çok sevgili eski patronum ve kankasının kurmuş olduğu yeni şirkette yerimi alıcam Alalh'ın izniyle. E. abi optiğin adı ne, gözlük markalarımızın adı ne olucak dedim. Ader Optik dedi o nedir dedim nerden buldunuz? Adem ile Erdinç'in(ortaklar) birleşimi dedi gülmekten öldüm :)

Ader Optik yeni doğacak bir çocuk gibi. Adem abi, Erdinç abi ve ben elimizden ne geliyorsa orayı büyütmek ve markamızı duyurmak için elimizden geleni yapıcaz ;) kaldığımız yerden bu güzel ekiple yeni mekanda, yeni marka, yeni isimle yola devam ediyoruz. Herşeyin hayırlısı olmasını diliyorum ama o gün ağlarken ettiğim duanın kabul olması bundan ala hayır mı olur dedirtti bana :)
Bana ve Ader Optiğe şans dileyin lütfen :)

Bu arada beni yeni takip edenlere sölim iş, gözlük toptan işi. Yani geneli Ege ve Akdeniz bölgesi olmak üzere pek çok optiğe gözlük vericez durum bu :)
Markalarımızı şu an bende bilmiyorum Allah izin verirse bir terslik çıkmazsa yeri geldiğinde onu da anlatırım :)

Patronlarım zaten iyi markalardan yetişme insanlar. Birisi mesela Exess'ta müdürlükten buralara gelmiş. Diğeri optik cam sektöründen yetişme işinin ehli biri. Şimdi kendi işlerini kurdular durum böle. Allah yollarını ben yanlarında olsam da olmasam da açık etsin. Bakarsınız ilerde bir Ray-Ban gibi bir dünya markası bile olurlar :) 

Osse mesela bir Türk markası ben bile bilmiyordum. Osman Sedat Beyefendi'nin kısaltmasıymış ama bakın Osse bugün bilinen  bir gözlük markası :)

Beni yoğun günler bekliyor; ben daha tatil yapmadım, denize girmedim, bikini havlu, güneş kremi elimde patladı valla :S

Ama dur bakalım şu işleri rayına oturtayım. Bu arada Kpss başvuruları başladı ve başvuru yapmak için çok vaktim vardı ama ablamın tatili, ardından bu yeni mekanın açılışı beni bir anda zamansız bıraktı ve izin aldım ptesi sabah erkenden okula gidicem başvurumu yapıp doğru işe. Yoğun ve merakla beklediğim günler var önümde sizin anlıyacağınız :)

Dua etmeyi ve şans dilemeyi unutmayın lütfen :)


7 yorum:

seherinörgüleri dedi ki...

hayirli,ve yolunuz acik olsun,allah daha iyi mertebelere getirsin insallah

KelebekGibi dedi ki...

Ne güzel bunlari okumak. O zamanki o is durumu yazini da okumustum ve hayirlisi oldugunu hep birlikte görmüs olduk :) Zaten insan yasadikca birsey olmadiysa sonrasinda anliyor sebebini...
Is dünyasina yeni dogmus bebegi büyütmeye katiliyorsun, kolayliklar diliyorum simdiden :)

Sevgiler

Aklımdan Geçenler Mideme Düşenler dedi ki...

YENİ İŞİN HAYIRLI OLSUN FULYACIM BU ARADA İZMİRE GELDİM DÖNDÜM İLK DEFA BURSADAN SONRA BİR ŞEHRİ PEK BİR BEĞENDİM ÇOK YER GEZDİM AMA AAYYYY KALBİM İZMİRDE KALDI NE TEMBELİM DAHA BİR YENİ BİR ŞEYLER YAZAMADIM ANLATAMADIM İZMİRİ...

Unknown dedi ki...

bi adliye işinmi ne vardı ondada çok dua etmiştim sana,senin içine sinen ve orada kısmetlerinin bol bol olacağı güzel yılların olur inşallah :) çok sewindim şekeriiiim...
izmir postunu bir bir yazdım,gideceğimiz aileye göstercem klavuzumu :D

Unknown dedi ki...

hayırlısı olsun...

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

Ay hayırlı uğurlu olsun süper bi gelişme çok sevindim :)

GAMZELİ ANNE dedi ki...

HAYIRLSII OLSUN CANIM HERŞEY YOLUNDA GİTSİN İNŞALLAH DUALARIM SENİNLE:)